Banner 980x90

Vidzemē un Zemgalē brīdina par augstu ugunsbīstamību mežos

Rīga, 12.okt., LETA. Tuvākajās dienās Latvijas centrālajā daļā gaidāma augsta ugunsbīstamība mežos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šī iemesla dēļ Vidzemē un Zemgalē izsludināts dzeltenās krāsas brīdinājums. Ugunsbīstamību palielina ne tikai sausums, bet arī nokritušās un sakaltušās lapas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aizvadītajās dienās devies uz vidēji vienu meža ugunsgrēku diennaktī.

Jau ziņots, ka šogad līdz 31.augustam tika likvidēti 802 meža ugunsgrēki ar kopējo izdegušo platību 2714 hektāri. Šis gads izcēlās ar pēdējās desmitgades lielākajiem ugunsgrēkiem Valdgalē, kur izdegusī meža zemes platība sasniedza 1353 hektārus, un Ramatā, kur degšanas platība veidoja 239 hektārus.

Valdība šonedēļ atbalstīja 359 794 eiro piešķiršanu vairākām ministrijām, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar purva un meža ugunsgrēku dzēšanu.

Oktobris Latvijā ir jau sestais mēnesis pēc kārtas ar vidējo gaisa temperatūru virs normas un nokrišņu daudzumu zem normas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)