Banner 980x90

Vidzemes pārtikas uzņēmēji veido sadarbību ar Somijas kolēģiem

Laika posmā no 4.jūnija Līdz 7.jūnijam Latvijā un Lietuvā  pieredzes apmaiņas vizītē viesojās Somijas uzņēmēju delegācija. Brauciena laikā Rīgā norisinājās seminārs par Baltijas valstu pārtikas tirgus aktuālajām tendencēm, kurā ar savām zināšanām un pieredzi dalījās arī Vidzemes uzņēmēji - Z/S "Gundegas" un "Shpats&Sons" īpašnieki Andris un Lauris Špati.                                                        
Skandināvijā ar vien lielāks kļūst pieprasījums pēc augstas kvalitatātes, veselīgas un dietiskas pārtikas ar izcilām īpašībām, piemēram, meža ogām ar augstu antioksidantu saturu. Tāpat pieprasīti ir "dzīvesstila produkti", kas apvieno dažādus zīmolus, kā piemēru var minēt Somu kompānijas "Fatzer" ražotos "Angry Birds" saldumus. Vidzemes ogu audzētāji Somijas kolēģus iepazīstināja ar saviem uzņēmumiem, darbību un produktiem. Uzņēmējiem dalība seminārā bija ļoti vērtīga, jo iegūti jauni sadarbības kontakti un zināšanas.  
                                                                                            
Seminārs bija unikāla iespēja Vidzemes uzņēmējiem Latvijā vienkopus satikt vairāk kā 20 Somijas uzņēmēju organizāciju pārstāvjus un apmainīties ar pieredzi. Plānošanas reģions attīstot Vidzemes pārtikas klasteri, sekmīgi turpina sadarboties ar Somijas pārtikas klasteri. Klastera attīstībā iesaistīto dalībnieku Z/S "Gundegas", SIA "Shpats&Sons", SIA "Valmiera Organize" un "Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūts" līdzdalība seminārā ir šis sadarbības turpinājums.                                                     
                                                                                            
Pieredzes apmaiņas braucienu organizēja Somijas tehnoloģiju un inovāciju aģentūra "TEKES" "Sapuska" programmas ietvaros, kopā ar "Fenno Consulting". Somijas uzņēmēju pieredzes apmaiņas brauciena galvenie mēķi ir atrast sadarbības partnerus Baltijas valstīs un iepazīties ar pārtikas nozari, kā arī uzzināt par Somijas pārtikas MVU iespējām eksportēt vai ražot produkciju Baltijas valstīs.         
Sadarbība ar Somijas kolēģiem turpinās - plānots, ka rudenī Vidzemē notiks Somijas pārtikas klastera korridinatora  "Foodwest  Ltd" pārstāvju vizīte.


Papildu informācija: Kristaps Ročāns, ES struktūrfondu informācijas centra Tehniskās palīdzības projekta 2012.-2013. gadam speciālists, E-pasts: kristaps.rocans@vidzeme.lv.        

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)