Banner 980x90

"Vienotība" ar ZZS vienojas par turpmāko sadarbību

Politisko partiju apvienība "Vienotība" šodien vienojusies ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) par tālāko sadarbību jaunajā Saeimā.
To pēc partiju tikšanās atzina abu politisko spēku pārstāvji - premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") un ZZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (ZZS).

"Šodien pārrunājām tālākas sadarbības iespējas un esam gatavi turpināt kopēju darbu," sacīja Dombrovskis. Viņš norādīja, ka turpinās sarunas arī ar citām partijām par iespējamu iesaistīšanos koalīcijā. Šodien notiks sarunas ar "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL/TB/LNNK), bet rīt, 4.oktobrī, paredzēts sarunu raunds ar apvienību "Saskaņas centrs" (SC).

Premjers atzina, ka sarunās ar SC tiks meklētas kādas sadarbības formas, gan nekonkretizējot, kādi varētu būt kopējie saskarsmes punkti. Sarunu rezultāti būs atkarīgi no tā, cik SC paši būs ieinteresēti par iespējamo sadarbību, sacīja Dombrovskis. Tiesa, vēl arī pašā "Vienotībā" jāizdiskutē sadarbības iespējas ar SC.

Brigmanis žurnālistiem sacīja, ka šodien starp "Vienotību" un ZZS, kas kopā ieguvušas 55 balsis Saeimā, panākta vienošanās par koalīcijas veidošanu. Tomēr šī koalīcija varētu būt arī jāpaplašina.

Pēc Brigmaņa teiktā, abām partijām ir kopīgs vēlētāju dots mandāts.

Runājot par iespējamajiem sadarbības partneriem starp citām partijām, Brigmanis norādīja, ka sadarbības iespējas nav jāvērtē pēc simpātijām, bet jādomā, kas valstī krīzes situācijā ir vissvarīgākais. "Partijas nešķirosim pēc simpātijām, šeit nav skaistumkonkurss," sacīja Brigmanis.

Dombrovskis norādīja, ka vēlētāji ir nobalsojuši par stabilitāti un esošā kursa turpināšanu. Pēc viņa teiktā, jāturpina Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmas realizēšana un sadarbība ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Abi politiķi nevēlējās izteikties par iespējamām pārraudzības jomām pēc koalīcijas izveidošanas, kā arī apgalvoja, ka par konkrētiem amatiem vēl nekas neesot runāts un viss vēl esot priekšā.

Kā ziņots, jau vakar pēc provizorisko Saeimas vēlēšanu rezultātu uzzināšanas, "Vienotība" politiķi uzsvēra, ka primārās ir sarunas ar esošajiem koalīcijas partneriem, bet Dombrovskis pieļāva, ka vēlēšanu rezultāti varētu būt nopietns arguments Valsts prezidentam atkārtoti nominēt viņu premjera amatam, kuru viņš ir gatavs pildīt arī turpmāk.

Lai gan prioritāras būšot sarunas ar visām Saeimā iekļuvušajām partijām, "Vienotība" politiķi visskeptiskāk izteikušies par iespējamo sadarbību ar apvienību "Par Labu Latviju". Piemēram, noraidoša par šādu sadarbību bija "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa (JL), kura uzsvēra, ka vēlēšanu rezultāti tikai uzrādījuši "iepriekšējās politikas bankrotu".

Savukārt turpmākajās partiju sarunās nedrīkstēšot ignorēt SC un ar viņiem būs jāīsteno sadarbība. Āboltiņa gan skaidri nepateica, vai "Vienotība" SC redz kā partneri valdībā, bet pieļāva, ka šis
politiskais spēks būs jāiesaista Saeimas komisiju darbā.

10.Saeimas vēlēšanās uzvarējušais politiskais spēks apvienība "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti, par ko šodien preses konferencē informēja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Otrs lielāko vēlētāju atvalstu saņēmušais politiskais spēks SC ieguva 29 mandātus.
ZZS ieguvusi 22 mandātus.

Apvienība "Par labu Latviju" ieguvusi astoņus mandātus 10.Saeimā, arī VL-TB/LNNK saņēmusi astoņus mandātus.

Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)