Banner 980x90

"Vienotība" Ikšķilē cer izveidot koalīciju; mērs nevēlētos pamest iesāktos darbus

Rīga, 5.jūn., LETA. Ikšķilē visvairāk balsu ieguvusī "Vienotība" ir gatava uzrunāt un sadarboties ar pašvaldības domē iekļuvušajiem spēkiem, un pašreizējais domes vadītājs Indulis Trapiņš nevēlētos pamest novārtā iesāktos darbus.

Trapiņš sarunā ar aģentūru LETA rezultātus vērtēja piesardzīgi, norādot, ka vairākums tomēr zaudēts. Patlaban gan ir sākušās sarunas ar pārējām domē iekļuvušajām partijām par sadarbības iespējām, kas turpināsies arī turpmākajās dienās, tomēr viņš vēl nevarot pateikt, kā tās attīstīsies.

Pašreizējais mērs norādīja, ka viņam nav un arī nav bijis uzstādījuma "iegūt kādu opozīcijā", līdz ar to viņš plānojot izveidot koalīciju pašvaldībā. Trapiņš skaidroja, ka arī pašreizējā sasaukumā domē lēmumi bija pieņemti un vērsti galvenokārt uz novada attīstību, nav bijis pārmetumu par paveiktajiem darbiem.

Jautāts, vai viņš piekristu turpināt pildīt mēra pienākumus, Trapiņš skaidroja, ka šodien darba vietā saņēma uzmundrinošus vārdus un viņš pats nevēlētos pamest novārtā iesāktos darbus.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Ikšķilē visvairāk balsu ir ieguvusi "Vienotība", kuras saraksta pirmais numurs ir novada priekšsēdētājs Trapiņš, tomēr partija domē ir zaudējusi vairākumu, jo nākamajā sasaukumā ieņems 7 no 15 krēsliem salīdzinājumā ar 8 mandātiem iepriekšējās vēlēšanās.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija, "Vienotība" Ikšķilē ir ieguvusi 46,11% balsu. "Vienotībai" seko Latvijas Zemnieku savienība ar 23,22% balsu un četriem mandātiem, bet pa diviem mandātiem ieguvušas "Apvienība Iedzīvotāji" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Ikšķiles novada domē nav iekļuvušas Latvijas Reģionu apvienība un "Latvijas attīstībai", kuras atšķirībā no Rīgas Ikšķilē startēja ar atsevišķiem sarakstiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)