Banner 980x90

Vīķe-Freiberga aicina balsot, bet negaidīt sapņu komandas atnākšanu

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties vēlēšanās. Viņa aicina balsot par partijām, pieņemot, ka to sarakstos ir cilvēki, nevis gaidīt, kad atnāks sapņu komanda.
Vīķe-Freiberga aicināja pilsoņus izvēlēties balsot par cilvēkiem, kas pēc pašu vēlētāju vērtību skalas iepriekš ir godīgi strādājuši, nevis kampuši un zaguši.

Eksprezidente pēc nobalsošanas sacīja, ka īstajā dzīvē grūti sagaidīt pilnu sapņu komandu parlamentā, tādēļ vēlētājiem vajadzētu izvēlēties balsot par mazāko ļaunumu, jo likumdevēja vara mūsu valstī jebkurā gadījumā būs nepieciešama.

Savas prezidentūras beigās, kad partijas sāka šķelties, eksprezidente aicinājusi, ka politiskajiem spēkiem tomēr vajag apvienoties. Tagad viņa balsojusi par sarakstu, kur saskatījusi politiķu apvienošanos.

Vīķe-Freiberga žurnālistiem atklāja, ka daudzus kandidātus no sava izvēlētā saraksta svītrojusi, kā arī daudziem pievilkusi "plusiņu". Viņa atzina, ka vajag izmantot šo mūsu valsts vēlēšanu sistēmas priekšrocību. Eksprezidente balsošanas kabīnē pavadīja salīdzinoši ilgu laiku. Kā atzina pati Vīķe-Freiberga, viņa ilgi domājusi, kurus kandidātus atbalstīt un kurus svītrot.

Laikā, kad ekonomiskā situācija valstī ir nestabila un līdz šim visu laiku ir "gāzēts", būtu nepieciešams stabilizēt Latvijas situāciju un saprast, kā apdomīgāk iet uz priekšu, lai valstī atkal sāktos ekonomiskais uzplaukums un lai gan aizdevēji, gan investori redzētu Latvijas perspektīvu, atzina eksprezidente.

Vīķe-Freiberga bija ieradusies nobalsot kopā ar kungu Imantu Freibergu iecirknī Rīgā, 1.ģimnāzijā, kur ir izveidojusies pagara balsot gribētāju rinda, tāpēc arī eksprezidentei nācās stāvēt rindā un gaidīt iespēju nobalsot.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)