Banner 980x90

Viņķele: Jāmeklē iespējas pedagogu darba samaksas modeļa pilnveidošanai

Rīga, 24.okt., LETA. Jāmeklē iespējas, kā aizvien pilnveidot pedagogu darba samaksas modeli, un šajā uzdevumā svarīgs ir aktīvs dialogs starp iesaistītajām pusēm un Saeimu, akcentē parlamenta Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (V).

Izglītības komisijas deputāti otrdien, 25.oktobrī, uz sēdi aicinājuši izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), lai pārrunātu pedagogu darba samaksas jaunā modeļa ieviešanas gaitu.

"Sēdē tiksimies ar izglītības ministru, lai uzklausītu pirmos secinājumus par pedagogu atalgojuma jauno modeli. Svarīgi novērtēt ministra paveikto, cenšoties savienot iesaistīto pušu dažādās intereses un meklējot pēc iespējas efektīvāko risinājumu, tādēļ mēs nedrīkstam ļauties emocijām un reforma ir jāturpina. Mums jāmeklē iespējas, kā aizvien pilnveidot pedagogu darba samaksas modeli, un šajā uzdevumā svarīgs ir aktīvs dialogs starp iesaistītajām pusēm un Saeimu," uzsver komisijas priekšsēdētāja.

Sēdē aicināti piedalīties arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Kultūras ministrijas pārstāvji. Tāpat uz tikšanos aicināti pārstāvji no Augstākās izglītības padomes, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, Rīgas domes, Latvijas Rektoru padomes un Latvijas Studentu apvienības.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde otrdien notiks plkst.9.30 komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 16, 407.telpā.

Kā ziņots, atsevišķās skolās reģionos daļai pedagogu pēc atalgojuma sistēmas ieviešanas ir samazinājies atalgojums par slodzi. Šadurskis skaidrojis, ka tas saistīts ar skolēna skaita samazināšanos šajās skolās.

Aptuveni katrs sestais skolotājs Latvijā septembrī nopelnījis vismaz 1000 eiro pirms nodokļu nomaksas, liecina IZM apkopotie dati.

Pedagogu darba slodzes, lai saņemtu vismaz 1000 eiro mēnesī, ir atšķirīgas. Tās svārstās robežās no 24 stundām līdz 77,405 stundām. Vienlaikus vērojams, ka skolotāji strādā par atšķirīgam likmēm - tās var atšķirties pat par 430 eiro.

Neviena skolotāja alga 1000 eiro nesasniedza Aglonas, Alsungas, Baltinavas, Beverīnas, Durbes, Jēkabpils, Krustpils, Līgatnes, Lubānas, Mazsalacas, Mērsraga, Naukšēnu, Nīcas, Pāvilostas, Raunas, Rucavas, Salas, Sējas, Strenču, Tērvetes un Vārkavas novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)