Banner 980x90

Viscītīgāk Ogres novada domes sēdes apmeklējuši Mozule un Javoišs

Piektdienas, 7.jūnija, ārkārtas domes sēde bija pēdējā šī sasaukuma domes sēde, kurā Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs atklāja, ka viscītīgāk sēdes apmeklējuši divi deputāti - Dzintra Mozule un Raimonds Javoišs, viņi nav kavējuši nevienu sēdi, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Pēdējajā Ogres novada domes sēdē piedalījās 15 deputāti. Ludmila Sokolova sēdē nepiedalījās, jo šajā dienā Jaunogres vidusskolā notika ekonomikas eksāmens 11.klasei, nepiedalījās arī Rolands Millers.

Sēdes noslēgumā Bartkevičs pateicās visiem deputātiem par darbu. Priekšsēdētājs uzsvēra, ka šo četru gadu periodā paveiktie darbi ir visas domes, pagastu pārvalžu un administrācijas kopīgs darbs un sadarbības rezultāts un atzina, ka arī nākamajos četros gados plānoto darbu saraksts ir garš, tomēr jāņem vērā reālā situācija un pieejamie finanšu resursi.

Pēdējās domes sēdes darba kārtībā bija iekļauts jautājums par atsevišķu ielu posmu apgaismojuma nomaiņu pret energoefektīvām LED lampām, par zemes vienības Madlienā atsavināšanu un par Ogres upes daļas nodošanu Ogres novada pašvaldības valdījumā.

Izskatot jautājumu par Ogres upes daļas nodošanu Ogres novada pašvaldības valdījumā, Ogres novada domes priekšsēdētājs skaidroja, ka iepriekš notikušas smagas diskusijas ar vairākām ministrijām par to, kādā veidā pašvaldība ir tiesīga saņemt finansējumu no valsts, lai varētu risināt jautājumu par plūdu seku likvidāciju. Tālākai jautājuma virzībai panākta vienošanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, ka pašvaldībai Ogres upes daļas ir jāpārņem valdījumā.

Ogres novada pašvaldības juriste Antra Lastiņa informēja deputātus, ka saskaņā ar Civillikumu un publisko upju sarakstu Ogres upe pieder pie publiskiem ūdeņiem un ir valsts īpašums, kas pašvaldībai rada virkni sarežģījumu - nav iespējams saskaņot būvniecību vai novērst nelikumīgo būvniecību īpašumos, kas skar šo teritoriju, piesaistīt finanšu līdzekļus, ir sarežģīti īstenot savus projektus, pašlaik tādi ir Čakstes un Krasta ielas rekonstrukcija.

Tāpat pagājušajā gadā pašvaldībā saņemti iesniegumi, kuros norādīts, ka personas vēlas veikt uzņēmējdarbību un iznomāt Ogres upes daļu ūdens tūrisma un rekreācijas pasākumiem. Tā kā upe nav pašvaldības valdījumā, minēto pasākumu īstenošana ir sarežģīta. Viens no būtiskākajiem faktoriem ir arī šogad notikušie plūdi un to seku likvidācijai nepieciešamo pasākumu veikšana. Tāpēc tika sagatavots lēmumprojekts par četru Ogres upes daļu nodošanu Ogres novada pašvaldības valdījumā. Deputāti akceptēja šo lēmumprojektu un nolēma lūgt Ministru kabinetu nodot Ogres novada pašvaldības valdījumā Ogres upes daļu, kas atrodas Ogres pilsētā un Ogresgala pagasta teritorijā.

Pašvaldībā informēja, ka ārkārtas domes sēdē deputāti nobalsoja arī par pašvaldības dalību Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātajā Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta atklātajā projektu konkursā, paredzot Ogres novada pašvaldība projekta "Siltumnīcefektu gāzu emisiju samazinājums Ogres pilsētas publiskās teritorijas apgaismojuma infrastruktūrā II kārta" īstenošanu un līdzfinansējumu. Attīstības nodaļas projektu vadītājs Pēteris Preiss skaidroja, ka projekta izmaksas plānotas 397 894 latu (Ls) apmērā un projekta ietvaros 43 ielu posmos plānots nomainīt esošās nātrija spuldzes pret energoefektīviem LED apgaismojumiem. "Tas ļautu pašvaldībai ietaupīt aptuveni 24 000 Ls gadā, jo enerģijas patēriņš samazinātos par apmēram 50%," piebilda Preiss. Projekta īstenošanai pašvaldībai jāparedz 137 408 Ls liels līdzfinansējums. Ielu apgaismojumu plānots nomainīt gar Rīga - Daugavpils autoceļu un gar autoceļa gājēju celiņiem, kā arī ielu posmos Pārogres, Jaunogres rajonā, kur ielu apgaismojuma elektroenerģijas patēriņš ir vislielākais.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)