Banner 980x90

"Visu Latvijai!" aicina uz nedēļu apturēt TV5 darbību

31.augustā satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) bija spiests atstāt TV5 raidījuma "Bez cenzūras" studiju, jo raidījuma vadītājs Andrejs Mamikins viņam kategoriski uzstāja pāriet uz sarunu krievu valodā, aizbildinoties ar to, ka ministrs iepriekš ir savu viedokli skaidrojis TV arī krievu valodā. 
Ņemot vērā šo raidījuma vadītāja diskriminējošo attieksmi, Kaspars Gerhards pieņēma lēmumu atstāt "Bez cenzūras" studiju, kurā latviešu valoda ir nevēlama.

Taču šis skandalozais gadījums ir tikai viena no daudzajām epizodēm, kurās tiek diskriminēta latviešu valoda un aizskarts Latvijas valstiskums TV5 žurnālista Andreja Mamikina vadītajā raidījumā "Bez cenzūras". Piemēram, 2008.gada 14.martā uz raidījumu tika uzaicināti uzstāties "Visu Latvijai!" pārstāvji Jānis Iesalnieks un Jānis Dombrava. Kaut arī abi, tāpat kā ministrs Gerhards, iepriekš bija pieteikuši, ka runās tikai latviešu valodā, raidījuma sākumā tā vadītājs uzstājīgi pieprasīja pāriet uz sarunu krievu valodā. Toreiz Andrejam Mamikinam nācās piekāpties. Taču nesodāmības sajūta acīmredzot viņu ir novedusi tik tālu, ka šobrīd viņš jau vairs nekautrējas uzstādīt atklātu ultimātu - vai nu runāsi krievu valodā, vai arī tev šajā raidījumā nav ko darīt, tādējādi klaji ņirgājoties par valsti, kurā dzīvo, un pārkāpjot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 26.panta 3.punktu.

Taču tā nav vienīgā likuma norma, kuru Andrejs Mamikins, vadot raidījumu "Bez cenzūras", regulāri pārkāpj. Piemēram, 2009.gada 15.aprīļa raidījumā skatītājiem tika uzdots jautājums, kurā viena no piedāvātajām atbildēm skanēja: "ir jālabo pagātnes kļūdas un Latviju ir jāpievieno Krievijai", tādējādi rupji pārkāpjot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 26.panta 6.punktu, kas aizliedz sižetus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus. Savukārt pavisam nesen Andrejs Mamikins uz savu raidījumu uzaicināja uzstāties Ruslanu Jefimovu - cilvēku, kurš Daugavpils ziņu portālā Gorod.lv publicēja rakstu, kurā viņš 1941.gada deportācijas nosauca par "pārāk maigām" un nicinoši izteicās par cilvēkiem, kuri piemin šos notikumus. Drošības policija jau uzsākusi kriminālprocesu par šo faktu.

Jāsaka, ka jau kopš paša sākuma Andreja Mimikina vadītajā raidījumā "Bez cenzūras" regulāri tiek pausti latviešus un Latviju pazemojoši viedokļi un šo pretvalstisko raidījuma atmosfēru uztur pats tā vadītājs. Taču Andrejs Mamikins un viņa vadītais raidījums nav vienīgā problēma TV5. Šajā komerctelevīzijā visai bieži ir gadījumi, kad pirms raidījumiem tiek atteikta dalība cilvēkiem, pēc tam, kad viņi pateikuši, ka runās latviski.

Ņemot vērā minētos faktus, partija "Visu Latvijai!" aicina Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP jeb bijusī NRTP) uz nedēļu apturēt komerctelevīzijas TV5 darbību, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 21.panta 2.daļas 1.punktu. Atgādinām, ka, atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 60.panta 1.daļas 13.punktam, viena no NEPLP funkcijām ir veicināt Latvijas nacionālajām interesēm atbilstošu elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu politiku. Tāpat "Visu Latvijai!" aicina TV5 izbeigt raidījuma "Bez cenzūras" darbību un atlaist no darba tā vadītāju - TV5 žurnālistu - Andreju Mamikinu, kura darbība, vadot šo raidījumu, jau gadiem ir bijusi žurnālista necienīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)