Banner 980x90

"Visu Latvijai" nosoda Jakrina rīcību

Apvienībā "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ietilpstošā partija "Visu Latvijai" nosoda nacionālās apvienības kandidāta Emīla Jakrina rīcību, kad, tiekoties ar Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti, tika radīts pamatots iespaids par spiediena izdarīšanu uz žurnālistu, teikts "Visu Latvijai" valdes paziņojumā.
Vai sarunā saskatāms tiesisks pārkāpums, lems tiesību sargājošās iestādes. "Visu Latvijai" saskata morāli nepieņemamu rīcību, kas neatbilst nacionālās apvienības kopīgajiem principiem. "Pat pieņemot, ka pastāv "Par labu Latviju" ietekme uz atsevišķiem LTV1 žurnālistiem, tas nevar kalpot par pamatu tam, lai paši rīkotos neatbilstoši definētajām nostādnēm," teikts paziņojumā.

Gan "Visu Latvijai", gan "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK vēlētāji allaž aktīvi izmantojuši likumā paredzētās iespējas vēlēšanās likt plusiņus sev tīkamajiem kandidātiem un svītrot tos, kuri nav pierādījuši savu atbilstību partijas morālajai latiņai. "Aicinām vēlētājus arī šoreiz izmantot plusiņu un svītrošanas iespējas, jo uzskatām, ka šādam kandidātam nav vietas Saeimas sastāvā," teikts "Visu Latvijai" izplatītajā paziņojumā.

"Nacionālā apvienība iestājas par latvisku un taisnīgu Latviju, kas nav un nebūs savienojama ar tādiem gadījumiem, kādu redzējām Jakrina izpildījumā. Esam gatavi šodien un arī turpmāk vienlīdz kritiski vērtēt ikviena politiķa rīcību, neatkarīgi, vai viņš piederīgs mūsu vai kādai citai politiskai apvienībai," teikts "Visu Latvijai" paziņojumā. Kā LETA jau ziņoja, satiksmes ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) biroja vadītājs Jakrins centies ietekmēt LTV Ziņu dienesta darbu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (PLL), komisijā ar informāciju par šo gadījumu vērsies LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Kā situāciju aprakstīja laikraksts "Vesti Segodnja", Jakrins 2.septembrī uz sarunu uzaicinājis LTV Ziņu dienesta vadītāju Gailīti. Sarunā, kas notikusi 11.novembra krastmalā, Jakrins esot pieprasījis par Satiksmes ministriju veidot pozitīvus sižetus, pretējā gadījumā solot, ka darbu zaudēs Gailīša sieva, kura strādā "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā".

Tomēr Gailītis sarunu ierakstījis video, un tagad šie pierādījumi pievienoti Kota iesniegumam Saeimai. Kā pastāstīja Jaundžeikars, Saeimas komisija Kota iesniegumu un videoierakstu nosūtījusi Drošības policijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)