Banner 980x90

Zināmi ievēlētie Saeimas deputāti no Vidzemes vēlēšanu apgabala - papildināts

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir pārrēķinājusi provizoriskos vēlēšanu rezultātus un mainījušies arī atsevišķi no Vidzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.
Šie gan joprojām arī ir provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Politisko partiju apvienība "Vienotība" Vidzemē ir ieguvusi 12 no kopumā 27 mandātiem, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - sešus, "Saskaņas centrs" (SC) - četrus, apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - trīs, bet "Par labu Latviju" (PLL) - divus.

Līdz ar to no "Vienotības" saraksta Saeimā iekļuvuši Valdis Dombrovskis (JL), Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainars Latkovskis (JL), Ina Druviete (PS), Andris Vilks (PS), Edvards Smiltēns (SCP), Dzintars Ābiķis (SCP), Arvils Ašeradens (PS), Guntars Galvanovskis (JL), Dzintra Hirša (PS) un Ingmārs Čaklais (PS), kurš pēc iegūtajiem punktiem apsteidzis Ilzi Verginu (PS).

No ZZS parlamentā ievēlēti Ingmārs Līdaka, Jānis Dūklavs, Iveta Grigule, Andris Bērziņš, Vitauts Staņa un Armands Krauze, kurš pēc sarēķinātajiem punktiem apsteidzis Didzi Zemmeru.

No SC ievēlēts Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs un Aleksandrs Sakovskis.

No VL-TB/LNNK ievēlēts Raivis Dzintars (VL), Visvaldis Lācis (VL) un Jānis Dombrava (VL).

Savukārt no PLL Saeimā ievēlēs Māris Kučinskis (TP) un Guntis Ulmanis.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, "Saskaņas centrs" (SC) - 29 mandātus, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) - 22 mandātus, bet "Par labu Latviju" (PLL) un VL-TB/LNNK - pa astoņiem mandātiem.

Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)