Banner 980x90

ZZS aicina KNAB izvērtēt "Delnas" paziņojumu par premjeru kandidātu reputāciju

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) vērst uzmanību uz sabiedrības par atklātību "Delna" izplatīto paziņojumu par 10.Saeimas vēlēšanu deputātu un Ministru prezidenta kandidātu reputāciju un izvērtēt to priekšvēlēšanu aģitācijas kontekstā, aģentūru LETA informēja ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis.
"Nevalstiskā organizācija "Delna", kā rāda tās līdzšinējā darbība, nav uzskatāma par objektīvu informācijas apstrādātāju un izplatītāju, tāpēc tās aktivitātes, dalot dažādu partiju deputātu un Ministru prezidenta kandidātus labajos un sliktajos, būtu attiecīgi izvērtējamas un iekļaujamas 10.Saeimas priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos," norāda Vējonis.

Ņemot vērā "Delnas" iepriekšējās vadītājas Lolitas Čigānes visciešāko saistību ar politiskajiem procesiem, iekļaujoties "Pilsoniskās savienības" sastāvā un kandidējot "Vienotības" sarakstā 10.Saeimas vēlēšanās, "mēs neesam un nevaram būt pārliecināti, ka arī pašreizējā "Delnas" vadība nav ietekmējama no konkrētu politisko spēku puses", norāda ZZS līderis.

Vējonis uzskata, ka KNAB šajā gadījumā jāvērtē "Delnas" kā trešās personas iesaistīšanās priekšvēlēšanu aģitācijā, attiecīgi aprēķinot šīs aģitācijas izdevumu apjomu un ieguvējus tās rezultātā.
Kā LETA jau ziņoja, "Delnas" pētnieki nākuši klajā ar paziņojumu, ka visbīstamākie premjera amata kandidāti ir ZZS izvirzītais kandidāts Aivars Lembergs un politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) kandidāts Ainārs Šlesers.

Kā preses konferencē, prezentējot mājaslapas www.kandidatiuzdelnas.lv publisko deputātu kandidātu reputācijas datubāzi, informēja "Delnas" pētniece Līga Stafecka, pamats bažām ir arī par "Saskaņas centra" (SC) izvirzīto kandidātu Jāni Urbanoviču un "Par cilvēku tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) - Tatjanu Ždanoku. "Visu Latvijai - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" kandidātam Robertam Zīlem "Delnas" pārstāvji devuši vērtējumu "viela pārdomām", bet "Vienotības" kandidātam Valdim Dombrovskim aicina pievērst uzmanību.

Mājaslapā "Delna" pētīja 212 kandidātus no sešiem sarakstiem, izvērtējot pirmos piecus līdz desmit kandidātus un premjera amata kandidātus, izmantojot medijos pieejamo informāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)