Banner 980x90

Atjaunos ceļa segumu posmus Ciemupē un Ogresgalā

Pagājušajā nedēļā Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis, izpilddirektora pirmais vietnieks Pēteris Špakovskis un "Ogres namsaimnieks" Ceļu un pilsētas vides nodaļas vadītājs Pēteris Bužers apsekoja ceļus Ciemupē un Ogresgalā, kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji.

Helmanis: "Svarīgi atcerēties, ka mūsu iedzīvotāji dzīvo ne tikai pilsētas centrā, bet arī attālākos rajonos, un mums ir jādomā par ceļu seguma kvalitāti arī ārpus pilsētas centra. Šobrīd, izvērtējot kritisko situāciju, kādā ir mūsu ceļi, pašvaldības budžetā esam atvēlējuši 30 000 eiro kritiskāko ceļa posmu atjaunošanai. Lai saglabātu ceļus, ceļu segums ir jāatjauno regulāri, tomēr atsevišķās vietās tas nav noticis gadiem ilgi un ar katru gadu to stāvoklis ir aizvien kritiskāks. Pašvaldības budžeta līdzekļi ir ieguldīti seku, nevis cēloņu novēršanai. Lai situāciju vērstu par labu, iespēju robežās plānojam novērst šos cēloņus, lai mūsu ceļi neaizietu bojā."

Bužers skaidro, ka katrs ceļa seguma atjaunošanas kvadrātmetrs, lāpot bedrītes, pašvaldībai izmaksā 20 eiro, bet tā mūžs ir īss. "Problēma ir tāda, ka pavasaros, pēc ziemas sezonas, ielas, kurās veikta virsmas apstrāde ar emulsijā piesūcinātām šķembām, sāk uzrūgt un veidojas bedres. Šāda tehnoloģija ir pielietota 90.gadu beigās lielākajā daļā ceļiem Ciemupē un Ogresgalā un līdz šim veikts tikai bedrīšu remonts. Ceļa virskārta ir nolietojusies un ūdens tiek cauri segumam apakšējos slāņos, tāpēc ir jāveic seguma virskārtas atjaunošana, izmantojot vienkāršo virsmas apstrādi. Pirms četriem gadiem šāda tehnoloģija tika izmantota Ciemupē Daugavas ielas seguma atjaunošanai, un vēl aizvien var redzēt, ka segums ir labi saglabājies un rūgšanas process vairs nenotiek."

Bužers prognozē, ka ar pašvaldības piešķirtajiem 30 000 eiro būs iespējams atjaunot vismaz 1,5 km garu ceļa posmu. Izvērtējot situāciju, tiks atjaunoti kritiskākie ielu posmi šādās ielās: Ozolu iela, Ziedu iela, Ogres iela, Gravas iela, Lielā Aroniju iela (Ogresgalā) un Priežu iela, Zvejnieku iela un Pionieru iela (Ciemupē). Bužers norāda, ka darbi ar šādu tehnoloģiju jāveic līdz 31.augustam, ir uzsākta iepirkuma procedūra minēto darbu veikšanai.

Bužers piebilst, ka dažu ielu segums Ogresgalā (Rankas iela, Upes iela, ceļš uz pienotavu) ir izdrupis un to atjaunošana prasīs lielākus naudas līdzekļus, tāpēc šobrīd ir jāveic plānotā apstrāde – lai tas pats nenotiktu ar pārējām ielām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)