Banner 980x90

Ceturto gadu notiks erudīcijas konkurss skolēniem "Vai Ogre gatava?"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

9.februārī no plkst.9.30 – 10.10 Ogres pilsētas vispārizglītojošajās skolās – Ogres Valsts ģimnāzijā, Ogres 1.vidusskolā un Jaunogres vidusskolā – jau ceturto gadu norisināsies vēstures konkurss ''Vai Ogre gatava?''.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, ikgadējā konkursa galvenais mērķis saglabājies nemainīgs - sekmēt skolēnu izpratni par vēsturiskajām norisēm Ogrē, to nozīmi pilsētas vizuālā tēla veidošanā, kā arī aicināt jauniešus pamanīt vēsturiskās vērtības un mūsdienu pārmaiņas ierastajā pilsētvidē.

Ja pagājušā gadā konkursa jautājumu loks ietvēra arī mūsdienu aktualitātes, tad šogad konkurss atkal koncentrējas tikai uz pilsētas vēsturi. Jaunums šogad ir tas, ka aicinām skolēnus pārskatīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas digitālās bibliotēkas vietnē www.periodika.lv  atrodamajos digitalizētos laikraksta "Ogres Ziņas" numurus, lai papildinātu savas zināšanas par muzeja ekspozīcijā atrodamo pamatinformācijas klāstu. Tāpat vēlams pārlūkot 2015.gadā izdoto Ogres Vēstures un mākslas muzeja rakstu krājumu, kas muzeja darba laikā pieejams muzeja lasītavā, pilsētas un skolu bibliotēkās.

Par galveno balvu – apmaksātu autobusu vienas dienas ekskursijai 150 eiro vērtībā – divās klašu grupās sacentīsies 8. – 11.klašu audzēkņi.

Galveno balvu arī šogad finansiāli nodrošina Ogres novada pašvaldība, bet organizēt konkursu Ogres Vēstures un mākslas muzejam palīdz Ogres novada vēstures skolotāju metodiskā apvienība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)