Banner 980x90

Ikšķilē divi cilvēki ielūzuši Daugavas ledū

Ogre24.lv
Ogre24.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti 9.janvārī Rīgā un Ikšķilē izglābuši Daugavas ledū ielūzušus cilvēkus, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Priekšpusdienā notika nelaimes gadījums Ikšķilē, kur pa Daugavas ledu cilvēki vizinājās ar sniega motociklu, taču plānais ledus cilvēku un sniega motocikla svaru neizturēja. Saņemot izsaukumu par ledū ielūzušiem diviem cilvēki, VUGD notikuma vietā konstatēja, ka aptuveni 700 metrus no krasta upes ūdenī ir aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, kuru ar virsjakas palīdzību virs ūdens tur 15 gadus vecs zēns. Cilvēki izglābti un nodoti mediķiem. Notikuma vietā ledus bija tikai divus centimetrus plāns.

VUGD pārstāve uzsvēra, ka atrašanās uz ledus tālu no krasta uz tik platām ūdenstilpēm kā Daugava nav droša, jo ledus nav izveidojies vienmērīgi biezs, tāpēc pastāv risks ielūst.

Gribuste aicināja pieaugušos domāt gan par savu, gan bērnu drošību un nerādīt nepareizu piemēru bērniem, neradīt tiem maldīgu priekšstatu, ka ledus uz upes ir drošs.

VUGD pārstāve rezumēja, ka abi vakar piedzīvotie ielūšanas gadījumi varēja beigties daudz sliktāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)