Banner 980x90

Ikšķilē noslēgušās neformālās izglītības apmācības "Jauna ie[SPĒJA]"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
12.augusts ir starptautiskā Jaunatnes diena. Pasaulē tiek atzīmēta ar mērķi izkopt jauniešu radošo darbību, radot jaunatnes dažādības attīstībai un kultūras sekmēšanai labvēlīgu vidi, kā arī veicinot jauniešu iecietību un toleranci pret citādo. Tāpēc par godu jaunatnes dienai ar ASV vēstniecības atbalstu no 16. līdz 19.augustam Ikšķilē tika organizētas neformālās izglītības apmācības "Jauna ie[SPĒJA]".

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja organizatori, apmācībās tikās 12 jaunieši no Ikšķiles, Lielvārdes un Ogres, kā arī viesi no Baltkrievijas. Apmācību mērķis bija veicināt jauniešu izpratni par to, ka ikvienam no mums ir tiesības dzīvot pilnvērtīgu un aktīvu dzīvi, neskatoties uz personas fiziskajiem vai garīgajiem trūkumiem un sagatavot brīvprātīgos jauniešus atbalsta darbam cilvēkiem ar fiziskās un intelektuālās attīstības traucējumiem nometnei "Iespēja", kas ikgadu norisinās vasarās sākumā, sadarbojoties Ogres, Lielvārdes un Ikšķiles dienas centriem. "Reizēm baidāmies no lietām, kuras īsti nezinām. Īpaši pieaugušajiem ir grūti lauzt stereotipus. Tāpēc man šķiet, ka jaunieši ir tie, kas var darīt visu gaišāku," teic Ikšķiles Veselības veicināšanas centra Veselības centra speciāliste Zanda Vītola.

To arī pierādīja darbošanās četru dienu garumā. Jaunieši uzzināja kā dažādas sociālās grupas, kultūras var dzīvot kopā, iepazinās ar viesiem no ārzemēm, attīstīja sevī radošas spējas un sazināšanās iemaņas, iepazina jaunus draugus un domubiedrus turpmākai sadarbībai. Apmācību noslēgumā jaunieši demonstrēja īpašu teātra izrādi, kuras lomās iejutās arī cilvēki ar īpašām vajadzībām. "Zināmā mērā šīs apmācības bija eksperiments, bet mums kopā viss izdevās. Trešajā dienā visas iegūtās zināšanas un prasmes tika liktas lietā un radīts gana skaists un jauks uzvedums," atzīst Ikšķiles novada Jaunatnes lietu speciāliste Agnese Jankuna. Bet noslēguma dienā dalībnieki devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Pļaviņām un Jēkabpili.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)