Banner 980x90

Ikšķiles deputāts uzskata, ka jārosina diskusijas par valsts un pašvaldību vadītāju atbildību

Sekojot līdzi situācijai Latvijas sabiedrībā, vērojamas vairākas satraucošas pazīmes, kas apliecina nepieciešamību aktualizēt un rosināt diskusiju par būtiskiem, bet novārtā pamestiem jautājumiem, piemēram, valsts un pašvaldību vadītāju atbildību, aģentūrai LETA pauda Ikšķiles novada domes deputāts Edgars Logins ("Apvienība iedzīvotāji").

Pamati un vērtības, kas valsti un nāciju veido par vienu veselu, ir jautājumi, par kuriem pilnvērtīgi var diskutēt tikai tad, ja par tiem ikdienā domā ne vien daži politiķi, bet visa sabiedrība. Līdz ar to sabiedrībā par krietniem un kārtīgiem cilvēki var kļūt tikai tad, ja tiek ievērotas tradīcijas, kultūra, bērni tiek audzināti tikumīgā garā. Tāpēc jebkuras sabiedrības labklājība ir ļoti atkarīga no tā, kādi tikumi valda šajā sabiedrībā.

"Visas, amatpersonas, ieskaitot arī mani, ir pakļautas sabiedrības likuma varai. Jā, man ir bažas, ja sabiedrībā ir cilvēki, kas nespēj tik galā paši ar savām privātajām finansēm un kuriem ir/vai ir bijusi deleģēta izpildvara un dotas iespējas ietekmēt lēmumus valstī, pašvaldībā par ne tikai ar darījumiem ar nekustāmiem īpašumiem, bet par godprātīgu attieksmi par citiem gatavotajiem lēmumprojektiem," atklāj Logins.

Viņš uzskata, ka, lai amatpersona sekmīgi tālāk sadarbotos ar sabiedrību un otrādi, jācenšas, lai tiktu ievērotas ne tikai likuma normas, bet arī morālās ētikas principi. Ar šiem morāles principiem jāsaprot personas neatņemamu tiesību, vērtību, uzskatu kopumu, ko nosaka paša cilvēka daba vai tās raksturīgie elementi (apziņa, saprāts, pašsaglabāšanās instinkts u.c.), jo sabiedrība vai indivīdu grupa, kura ignorē šos principus, zaudē morālās tiesības pastāvēt un ir lemta bojāejai, dodot vietu morāli spēcīgākai sabiedrības grupai. Amorāla grupa izzūd bez pēdām kā kādreiz Romas valsts, un arī PSRS sabrukums bija saistīts ar to, ka komunistiskais režīms bija morāli degradējies.

"Atmodas ideāli un mērķi, kas izpaudās pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas un tiesiskas valsts izveidošanas ar prasību veidot tādu morāli, kura balstītos uz personisko brīvību, savstarpējo iecietību, cilvēku cieņu, sirdsapziņu, goda un taisnīguma jūtām. Uzskatu, ka šis jautājums ir jāuzdod partijai "Vienotība", vai tā iestājas par vispārcilvēcisko vērtību prioritāti, par politikas pakļaušanu morāles principiem," uzskata domes deputāts.

Jau ziņots, ka Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (V) ir pieteicis privātu maksātnespēju, jo nespēj nokārtot saistības ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID).

Kā vēsta TV3, maksātnespēja pieteikta saistībā ar VID uzrēķinu, pieprasot nomaksāt nodokļus par "treknajos gados" pārdotajiem Trapiņa īpašumiem. Ikšķiles novada domes vadītājs VID viedoklim nepiekrīt, ir mēģinājis tiesāties, taču zaudējis.

Trapiņš maksātnespēju pieteicis pēc sešus gadus ilgušas neveiksmīgas tiesvedības ar VID. Par tieši kādu naudas summu ir runa, viņš neatklāj, vien norāda, ka nodokļa uzrēķina pamatsumma ir 100 000 eiro, kam nākuši klāt pamatīgi soda procenti.

Trapiņa valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu liecina, ka viņš kopumā pērn nopelnījis 37 364 eiro, no kuriem 34 796 eiro saņēmis algā kā Ikšķiles novada domes vadītājs, bet 2 568 eiro viņam algā izmaksājusi Ikšķiles novada pašvaldības SIA "Ikšķiles māja".

Trapiņam pieder zemnieku saimniecības "Strūdznieki" kapitāldaļas, bet nekādu īpašumu viņam neesot. Trapiņš deklarācijā nav norādījis arī uzkrājumus vai parādus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)