Banner 980x90

Ikšķiles pašvaldība šogad turpinās lielo infrastruktūras projektu īstenošanu

Rīga, 14.febr., LETA. Ikšķiles novada pašvaldība šogad iecerējusi turpināt lielo infrastruktūras projektu īstenošanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pagājušajā gadā pašvaldība pabeidza Centra laukuma izbūves pirmās kārtas darbus un tagad jau sākusies otrās kārtas īstenošana. Tas ir otrais lielākais projekts šogad. Centra laukuma projekta īstenošana nepieciešama, vispirms gādājot par mazo ikšķiliešu drošību, jo tā tiešā tuvumā atrodas Ikšķiles vidusskola, kurā jau mācās vairāk nekā 1050 bērni un šis skaits turpina pieaugt.

Centra laukumam blakus atrodas Mūzikas un mākslas skola, Tautas nams. Līdz šim drošības uzlabošanai pie skolas tika piesaistīti pašvaldības policijas darbinieki.

Šobrīd notiek tehniskā projekta izstrāde pašvaldības īpašumam Skolas ielā 4. Tā saistīta ar Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas kapacitātes palielināšanu. Šobrīd skolas ēkā izvietota gan bibliotēka, gan ģimenes ārstu praksēm iznomātās telpas, kas tiks pārceltas uz Skolas ielu 4. Te savas jaunās mājas radīs arī bibliotēka, kas būs moderni izbūvēta un iekārtota. Jaunajā ēkā atradīsies arī Klientu apkalpošanas centrs, Tūrisma informācijas centrs, Bāriņtiesa, kā arī liela konferenču zāle, kurā tiks integrēts novada muzejs. Tajā, izmantojot modernas tehnoloģijas, tiks akcentēta novada vēsture.

Kā informēja pašvaldībā, būtisks projekts vietējās uzņēmējdarbības vides uzlabošanai tiks īstenots Tīnūžos, pie degvielas uzpildes stacijas "Neste", kur ar LEADER līdzfinansējumu un aizņēmumu no Valsts kases taps jauns tirgus laukums.

Ievērojami līdzekļi pašvaldības budžetā paredzēti projekta "Ikšķiles ūdenssaimniecības attīstība" otrajai kārtai. No tās šobrīd realizēti apmēram 30%. Šogad jānoslēdzas visiem ar šo projektu saistītajiem būvdarbiem, bet nākamā gada sākumā tas jānodod ekspluatācijā.

Ikšķiles novada pašvaldības budžeta ieņēmumi šogad paredzēti nepilnu 13 miljonu eiro, bet izdevumi - nepilnu 16 miljonu eiro apmērā. Starpība skaidrojama ar lielajiem investīciju projektiem, kuru īstenošanai ņemts aizņēmums no Valsts kases. Kaut gan pēc pagājušajā gadā īstenotajiem lielajiem projektiem šā gada budžets ir par četriem miljoniem eiro mazāks, arī šogad novadā netrūkst apjomīgu ieceru, informēja pašvaldībā.

Visvairāk - 37% - no pašvaldības budžeta ieņēmumiem šogad tiks tērēti izglītības jomai, skolu uzturēšanai un izglītības programmu īstenošanai. Tāpat pašvaldība turpinās atbalstīt kultūru un sportu, it īpaši prioritāros sporta veidus - tenisu, futbolu un basketbolu.

Pašvaldība šogad plāno dibināt savu sporta skolu, kas dos papildus sportošanas iespējas gan bērniem, gan viņu vecākiem. Tāpat tiekot domāts par Ikšķiles sporta kompleksa būvniecību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)