Banner 980x90

Kā apgrozāmie līdzekļi un to cikls ietekmē uzņēmējdarbību?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Apgrozāmie līdzekļi ir viena no svarīgākajām uzņēmējdarbības sastāvdaļām, tāpēc nepieciešama vienmērīga un paredzama to plūsma. Taču kā rīkoties, ja vēlaties palielināt uzņēmuma apgriezienus, bet apgrozāmie līdzekļi nav nepieciešamajā apjomā? Atbildes uz šo un citiem jautājumiem par apgrozāmajiem līdzekļiem meklējiet raksta turpinājumā!

Kā apgrozāmo līdzekļu pieplūdums var palīdzēt attīstīt uzņēmējdarbību?
Atbilde uz šo jautājumu pēc būtības ir visai vienkārša – papildu apgrozāmie līdzekļi paver plašākas iespējas, lai iegādātos nepieciešamās preces un izejvielas, tādējādi radot veiksmīgu augsni uzņēmējdarbības attīstībai. Viens piemērs – iedomāsimies, ka Jums pieder maiznīca, un Jūsu mērķis ir sagatavot par, teiksim, 20% vairāk maizes un citu miltu izstrādājumu nekā šobrīd. Pirmkārt, visticamāk, nāksies iegādāties papildu iekārtas, kā arī piesaistīt jaunus darbiniekus, taču paplašināšanās nav iedomājama arī bez papildu izejvielām, tātad šajā gadījumā – graudiem. Tāpat var būt nepieciešams iepirkt arī citas preces, piemēram, iesaiņojuma materiālus. Taču, ja šobrīd uzņēmuma kontā nav pietiekami daudz apgrozāmo līdzekļu, tos iespējams iegūt, izmantojot atbilstošu pakalpojumu (izejvielu finansēšanu) – kas ļautu piesaistīt papildus finansējumu un operatīvi iegādāties nepieciešamās preces un izejvielas.

Kādās nozarēs apgrozāmo līdzekļu finansēšana var būt noderīga?
Apgrozāmie līdzekļi ir būtiski ikvienam uzņēmumam, taču operatīva pieeja papildu līdzekļiem ir īpaši svarīga tiem uzņēmējiem, kuru darbības lauks saistīts ar ražošanu un tirdzniecību, kur jānodrošina ātra līdzekļu aprite. Pārtikas rūpniecība, kokapstrāde, būvniecība, ķīmiskā rūpniecība ir tipiskākās nozares, kur izmanto šādu pakalpojumu. Ātri pieejami apgrozāmie līdzekļi ļauj ne tikai palielināt uzņēmuma apgriezienus, bet arī ietaupīt, jo, operatīvi reaģējot uz izmaiņām preču un izejvielu cenās, nepieciešamo iespējams iegādāties ar daudz izdevīgākiem nosacījumiem.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Kāds ir apgrozāmo līdzekļu finansēšanas princips?
Preču un izejvielu finansēšana ir ļoti caurspīdīgs un vienkārši saprotams pakalpojums. Tā darbības princips ir šāds – aizdevējs apmaksā rēķinu par klientam nepieciešamajām precēm vai izejvielām, un tās tiek piegādātas uzņēmumam. Savukārt, kad uzņēmuma rīcībā ir nepieciešamie līdzekļi, rēķina summa (kopā ar aizdevēja noteikto procenta maksājumu) tiek pārskaitīta aizdevējam. Tādējādi tiek nodrošināts pats galvenais – uzņēmumam nepieciešamās preces un izejvielas ir iespējams iegūt ļoti īsā laika posmā, taču šim pakalpojumam, kuru piedāvā arī aizdevējs ERST Finance, ir vēl virkne dažādu priekšrocību.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Kādas ir apgrozāmo līdzekļu finansēšanas priekšrocības?
Uzņēmējdarbības attīstīšanai pieejami dažādi finanšu pakalpojumi, taču preču un izejvielu finansēšana minams kā viens no efektīvākajiem, jo tam ir salīdzinoši daudz priekšrocību. Lūk, dažas no īpašībām, kas raksturo ERST Finance piedāvāto aizdevumu preču un izejvielu iegādei:
• pieejamas lielas naudas summas – tipisks izsniegtā aizdevuma apjoms svārstās no 10 000 līdz 70 000, tomēr, ja nepieciešams lielāks aizdevums, ERST Finance saviem klientiem spēj nodrošināt aizdevumu līdz pat 500 000 eiro. Pieejamais līdzekļu apjoms gan tiek vērtēts katram klientam individuāli – tas ir atkarīgs no uzņēmuma finanšu rādītājiem, kā arī pašreizējās tirgus situācijas;
• pakalpojums neapgrūtina uzņēmuma bilanci – aizdevums tiek noformēts nevis kā kredītsaistības, bet kā piegādes darījums ar atliktu termiņu;
• nepieciešamie līdzekļi pieejami bez ķīlas – aizdevums tiek piešķirts, izvērtējot konkrēto pieteikumu un uzņēmuma finanšu stāvokli;
• neliela procentu likme – ERST Finance atšķiras no līdzīgiem nebanku aizdevējiem, ka spēj piedāvāt zemāku procentu likmi, sākot pat no 1% par darījumu. Konkrēta procentu likme tiek noteikta, ņemot vērā gan aizdevuma lielumu un termiņu, gan uzņēmuma finanšu rādītājus. Turklāt procentu maksājumi arī ir vienīgie izdevumi, ar kuriem saskaras ERST Finance klienti – par pakalpojumiem netiek piemērotas nedz komisijas maksas, nedz citi maksājumi;
• ātra formalitāšu kārtošana un rēķinu apmaksa – lēmums par aizdevuma izsniegšanu tiek dots vienas vai divu dienu laikā, un arī rēķinu apmaksa norisinās ļoti operatīvi, lielākoties dienas laikā;
• pielāgojams saistību atmaksas termiņš – maksimālais termiņš, kurā iespējams atmaksāt aizdevumu, ir 120 dienas, taču to iespējams izvēlēties arī īsāku, tādējādi samazinot pakalpojuma izmaksas.

Šīs ir galvenās priekšrocības, ko sniedz ERST Finance piedāvātā preču un izejvielu finansēšana, taču detalizētāku informāciju par šo pakalpojumu iespējams iegūt gan uzņēmuma mājaslapā, gan sazinoties ar ERST Finance pārstāvjiem pa e-pastu (info@erstfinance.lv) vai telefonu (+37160002890).

Ja arī Jūsu uzņēmējdarbībai nepieciešama apgrozāmo līdzekļu finansēšana, izmantojiet iespējas, ko sniedz ERST Finance!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)