Banner 980x90

Kādas pārmaiņas skar kreditēšanas nozari

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Jau vairāk nekā gadu ilgusī pandēmija ietekmē visas dzīves jomas, un kreditēšanas nozare nav izņēmums. Lēmumi kopumā tiek pieņemti daudz piesardzīgāk, bet procentu likmes dažādos aizdevumu segmentos uz šo situāciju reaģē atšķirīgi. 

Tirgū saglabājas piesardzīga aktivitāte
Gan aizdevēji, gan kredītu ņēmēji gluži dabiski ir noskaņoti vēl uzmanīgāk izvērtēt iespējas izsniegt kredītus un tos atmaksāt. 2020. gadu raksturoja apjomu samazināšanās visās ar aizņēmumiem saistītās darbībās, bet šogad jau var runāt par stabilizēšanos un nelielu pieaugumu.

Hipotekārajā kreditēšanā – cerības uz pieaugumu
Hipotekārais kredīts jeb ar nekustamā īpašuma ķīlu nodrošināts aizdevums ir būtiski svarīgs finanšu instruments gan kredītņēmējiem, gan aizdevējiem. Finanšu sektora pārstāvji atzīst, ka, neskatoties uz sarežģīto situāciju, pieprasījums pēc kredītiem saglabājas stabils; daudzi paredz mērenu pieaugumu tuvākajā nākotnē salīdzinājumā ar nelielu kritumu aizvadītā gada rudenī, kad sākās pandēmijas otrais vilnis. Šāda kredīta atmaksa tradicionāli ir ilgtermiņa process, tāpēc lēmumi jāpieņem īpaši rūpīgi. 

Sortter – vietne dažādu pieejamo aizdevumu nosacījumu salīdzināšanai.

Eksperti uzsver, ka pašreizējā situācija starptautiskajā finanšu tirgū un augstā līdzekļu pieejamība nozīmē, ka godprātīgi aizdevēji samazina procentus praktiski jebkuram kredīta veidam.

Kopumā var teikt, ka pārbaudījumu pilnais gads mums mācījis daudzos gadījumos likt lietā apdomu. Veselīga piesardzība un informēti lēmumi ir vērtības, uz kurām šobrīd balstās finanšu nozare.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)