Banner 980x90

Kārtējo reizi pārceļ Ogres gājēju tuneļa liftu izbūves termiņu

Jelgava, 16.aug., LETA. Pilnsabiedrība "Guliver Construction" kārtējo reizi lūgusi pašvaldību pagarināt Ogres gājēju tuneļa liftu izbūves termiņu, aģentūra LETA uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs aģentūru LETA informēja, ka pašvaldība un pilnsabiedrība "Guliver Construction" līgumu par liftu-pacēlāju izbūvi gājēju tunelī zem dzelzceļa noslēdza 2017.gada 25.aprīlī, bet darbi tika sākti oktobrī. Līdz šim uzņēmums vairākkārt lūdzis pagarināt darbus, un tika plānots, ka darbi tiks pabeigti līdz augusta beigām.

Proti, šī gada sākumā, demontējot esošos granīta pakāpienus, lai izbūvētu lifta pamata platformu, tika konstatēts, ka esošie tuneļa laidi, uz kuriem atradās esošie granīta pakāpieni, ir neapmierinošā stāvoklī, esošā konstrukcija neatbilst būvnormatīvu prasībām. Rezultātā pašvaldībai vajadzēja izsludināt konkursu uz jauna būvprojekta izstrādi un būvniecību jaunu pakāpienu izbūvei, kas būvniecības gaitu apstādināja uz vairākiem mēnešiem, jo izbūvēt lifta pacēlājus, neizbūvējot jaunas kāpnes, nebija iespējams.

Pavasarī atklājās vēl kāds sarežģījums, kam bija jāmeklē risinājums. Demontētie pakāpieni tika aizvesti piezāģēšanai atbilstoši izstrādātajam būvprojekta risinājumam, bet šī procesa gaitā atklājās, ka apstrādes procesa laikā šie granīta pakāpieni drūp un plaisā. Tika pasūtītas jaunas granīta plāksnes.

Taču vasarā uzņēmējs esot saskāries ar jauniem sarežģījumiem. Veicot esošo dzelzsbetona konstrukciju demontāžas darbus, gājēju tunelī sāka ieplūst ūdens no augsnes. Ilgu laiku ūdeni nebija iespējams apturēt, un bija nepieciešams rast jaunus tehniskus risinājumus, pieaicinot ekspertus, un veikt pasākumus ūdens lokalizācijai objektā. Uzņēmums pašvaldībai norādījis, ka visus līgumā paredzētos darbus iespējams pabeigt tikai pēc pilsētas svētkiem, kas notiks augusta beigās, jo svētku laikā būvdarbi nenotiks. Pēc svētkiem darbi atsāksies un darbu izpildes termiņš noteikts līdz 15.oktobrim.

Līdz šim uzņēmums veicis esošo betona konstrukciju demontāžu, ir izbūvēta jauno pakāpienu konstrukcija, pacēlāju platforma atbilstoši jaunajam projekta risinājumam. Pašlaik tiek betonēti jauni pakāpieni, uz kuriem tiks uzklātas jaunās granīta plāksnes. Uz kāpnēm paredzēts izbūvēt arī sliedes bērnu ratiņiem, velosipēdiem. Liftu uzstādīšanu būs iespējams sākt pēc 15.septembra.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka šis objekts ir vitāli svarīgs pilsētas iedzīvotājiem.

"Uzklausot uzņēmēju, izrunājot visus apstākļus, kas nav ļāvuši darbus paveikt, kā sākumā plānots, esmu pieņēmis lēmumu vēlreiz pagarināt līgumā paredzēto darbu izpildes termiņu, pretējā gadījumā, līgumu nepagarinot vai piemērojot sankcijas, būs jāmeklē jauns uzņēmējs, darbi ievilksies vēl ilgāk, bet Ogres iedzīvotājiem kvalitatīvs rezultāts ir vajadzīgs pēc iespējas ātrāk. Lai arī man šādu lēmumu pieņemt nav viegli, izvērtējot visus apstākļus, šobrīd šis ir labākais risinājums," pārliecināts Helmanis.

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka "Guliver Construction" darbus Ogrē veic par 144 595 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)