Banner 980x90

Koalīcijas partijas par bēgļu jautājumu diskutēs pirmdien

Valdošās koalīcijas partiju sanāksme, kurā partneri varētu vienoties par nostāju saistībā ar bēgļu uzņemšanu Latvijā, plānota pirmdien, 6.jūlijā, aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Sanāksme notiks Ministru kabinetā plkst.9, tātad pirms valdības ārkārtas sēdes, kurā plānots pieņemt gala lēmumu saistībā ar Latvijas nostāju par bēgļu uzņemšanu.

Valdības sēdē pirmdien paredzēts vienoties arī par to, cik bēgļu Latvija varētu uzņemt.

Taujāta, par kādu skaitli varētu diskutēt, Straujuma iepriekš norādīja, ka savu viedokli jau paudusi - Latvijā varētu uzņemt līdz 200 bēgļu. Citus skaitļus premjerministre atturējās nosaukt, skaidrojot, ka par šo jautājumu vēl notiks diskusijas.

Valdības vadītāja arī piebilda, ka nākamnedēļ notiks Eiropas Savienības iekšlietu ministru neformālā sanāksme, kur varētu pieņemt lēmumu bēgļu jautājumā.

Līdz šim koalīcijas politisko spēku viedokļi par iespējamo bēgļu uzņemšanu bija atšķirīgi.

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji vienojušies, ka ES dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu, tomēr par konkrētu risinājumu bēgļu uzņemšanai un sadalīšanai pa valstīm diskusijas vēl turpināsies. Paredzēts, ka ES valstu iekšlietu ministri līdz jūlija beigām vienosies par konkrētu piedāvājumu bēgļu uzņemšanai dalībvalstīs.

Tiek plānots, ka ES valstis nākamajos divos gados uzņems 40 000 patvēruma meklētāju no Sīrijas un Eritrejas, kuri atrodas Itālijā un Grieķijā. Tāpat paredzēts nodrošināt mītnesvietu 20 000 cilvēku no trešajām valstīm, kuriem nepārprotami nepieciešama starptautiska aizsardzība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)