Banner 980x90

Latvijas tuvumā pamanīti vairāki Krievijas bruņoto spēku kuģi

Ceturtdien, 13.augustā, Latvijas tuvumā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) konstatējuši vairākus Krievijas bruņoto spēku kuģus, aģentūra LETA uzzināja NBS.

Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā, 6,5 jūras jūdzes no valsts teritoriālajiem ūdeņiem, NBS konstatēja velkoni, kas vilka pretdiversantu kuģi "Nahimovec".

Šogad Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā un virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas regulāri, tāpat kā pagājušajā gadā, pamanīti gan Krievijas karakuģi, gan lidmašīnas. Ir bijuši gadījumi, kad vienā reizē pamanīti vairāki militārie transportlīdzekļi. Kopumā šogad Latvijas ūdeņu tuvumā 73 reizes manīta Krievijas kara tehnika.

Pērn kopumā Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies vairāk nekā 250 reizes. Bruņotie spēki bija identificējuši vairāk nekā 200 lidojumus, kā arī 50 gadījumus, kad Krievijas kuģi bija pietuvojušies Latvijas jūras robežai.

Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas galvenokārt pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem, tādējādi radot apdraudējumu civilās aviācijas gaisa kuģu satiksmei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)