Banner 980x90

Mūrniece: LRA uzvedas kā mazi bērni, kas cenšas sev pievērst uzmanību

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) kā nepamatotu noraida Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pausto kritiku, bet ierosinājumu par viņas atbrīvošanu no amata Mūrniece saista ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšlikumu par deputātu algu iesaldēšanu.

"Manā skatījumā LRA vēlētos iekļauties valdībā, tomēr pašlaik uzvedas kā mazi bērni, kas cenšas sev pievērst uzmanību, parādot, ka sirgst ar akūtu uzmanības deficīta sindromu," aģentūrai LETA sacīja Mūrniece, komentējot LRA iniciatīvu par viņas atcelšanu no amata.

Mūrnieces skatījumā, LRA pašlaik "jau pārkāpj labas politiskās gaumes robežas". Saeimas priekšsēdētāja šo LRA "uzbrukumu" saista ar VL-TB/LNNK priekšlikumu par algu iesaldēšanu. "LRA, iespējams, bija iecerējusi veidot politisko kapitālu ar šo jautājumu, bet tas neizdevās," pieļāva Mūrniece.

Savukārt LRA argumenti, prasot viņas atlaišanu, "neatbilst patiesībai", uzskata Saeimas priekšsēdētāja.

Piemēram, pēc Kultūras ministrijas (KM) lūguma, simtgades rīcības plāna izstrādei Saeimas Prezidijs vienbalsīgi deleģējis ģenerālsekretāri Karinu Pētersoni, klāstīja Mūrniece. Savukārt atsevišķi parlamentārieši varētu būt KM izvēle.

Tāpat arī lēmums par ģenerālsekretāri tika pieņemts Prezidijā, jo visi tā locekļi uzskatīja, ka nepieciešams uzlabot Saeimas administratīvo vadību.

Attiecībā uz tikšanos ar LRA pārstāvjiem - viņiem esot piedāvāta iespēja pārrunāt dažādus jautājumus, piebilda Saeimas priekšsēdētāja. Viņa arī norādīja, ka strādā Saeimas komisijās un tajās darbojās arī LRA deputāti, kuriem ir iespēja vienoties par tikšanos.

"Redzēsim, kas notiks, bet gribu pateikt, ka ne pie viena amata es neesmu turējusies un šo darbu daru pēc labākās sirdsapziņas," klāstīja politiķe.

Pilseta24.lv jau vēstīja, Saeimā pārstāvētie politiskie spēki pagaidām nepauž gatavību parakstīt LRA ierosinājumu par parlamenta priekšsēdētājas atcelšanu no amata.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli lemt par parlamenta Prezidija locekļa atsaukšanu var pēc ne mazāk kā desmit deputātu iesnieguma. LRA Saeimā pārstāv astoņi deputāti.

LRA par šo jautājumu nedēļas laikā vēl notiks konsultācijas ar savām nodaļām, biedriem un atbalstītājiem, un pēc tam jautājums par neuzticības izteikšanu Mūrniecei tiks izskatīts ar parlamentā pārstāvētajām politiskajām partijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)