Banner 980x90

Noslēdzies seminārs par zinātniski pētniecisko darbu veidošanu 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

9.februārī Ogres novada izglītības iestāžu skolēnu zinātniski pētniecisko darbu (ZPD) koordinatoru, ZPD vadītāju, ZPD izstrādātāju semināra ietvaros Ogres 1.vidusskolā viesojās Rīgas Tehniskās Universitātes profesors Dr.phys.Atis Kapenieks.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada izglītības iestāžu skolēnu zinātniski pētniecisko darbu metodiskās apvienības vadītāja Dana Faivelsone, profesors uzsāka savu stāstījumu ar iedvesmojošu teikumu: "Mazas grupas var darīt lielas lietas, ja tām paveicas!" Kā piemērus minot "JIC biznesa inkubatora" latviešu uzņēmumu SIA "Helico Aerospace Industries", kurš radījis pasaulē pirmo pašsekojošo bezpilota lidaparātu "AirDog", un mūziķu aprindās tik ļoti atpazīstamo uzņēmumu Mārupē "JZ Microphones", kura ražotos augstas kvalitātes mikrofonus atzinīgi novērtē tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Madonna, Nellija Furtado, Lady Gaga, "The Offspring" un daudzi citi.

Profesors Atis Kapenieks apgalvo: "Zinātnē nekad nav bijis tik labi, kā tagad! Taču, ja grib radīt jaunus produktus, zinātniekam jāmeklē ir problēmas un jāpiedāvā savi risinājumi. Ja ir konstatēta problēma un ir risinājumi, to var pārdot!"

Kas ir paradigma? Kas ir konteksts? Kas ir dizaina pētījuma metodes? Kas ir Lielie Dati? Kādas ir kvantitatīvās un kvalitatīvās pētījuma metodes? Ko sevī ietver projekti www.humanbrainproject.eu  un www.graphene-flagship.eu  ? Atbildes uz šiem jautājumiem tika rasti diskusijā ar profesoru.

Dr.phys.Atis Kapenieks jaunajiem pētniekiem iesaka atcerēties:

* darbi jādara secīgi;
* uzsākot kaut ko jaunu, nepastāv nekompetence, ir tikai pieredzes trūkums;
* kontroli par tēmu var iegūt rakstot piezīmes;
* jāizvirza reāli mērķi.

Ogres novada skolēnu zinātniski pētniecisko darbu lasījumi norisināsies Ogres 1.vidusskolā 19.februārī plkst.10.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)