Banner 980x90

Noslēgumam tuvojas Ogres upes aizsargdambja rekonstrukcija 

Ogre24.lv
Ogre24.lv

Noslēgumam tuvojas Ogres novada pašvaldības īstenotais projekts "Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres pilsētas teritorijā, veicot Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja rekonstrukciju", aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Projekta mērķis ir veikt Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukciju, samazināt augstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētas teritorijā, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi un saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku pastāvēšanu, kā arī vides aizsardzību. Projekta mērķa grupa ir pašvaldība, pilsētas iedzīvotāji un komersanti, kurus ietekmējuši pirms tam bijušie plūdi un to radītās sekas.

Projekta laikā tiek veikta Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukcijas ceturtā kārta. Šajā kārtā tiek veikta esošā pagaidu dambja rekonstrukcija, kas maksimāli samazinās Ogres upes palu ūdeņu filtrāciju caur dambja uzbērumu. Ceturtās kārtas projektēšana un būvdarbi ietver esošā pagaidu aizsargdambja nostiprināšanu, paaugstināšanu līdz aprēķinātai plūdu riska atzīmei un ūdens necaurlaidīgā ekrāna izbūvi visā tā garumā.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir paredzētas 1 235 124 eiro apmērā, no kuriem 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums un 15% pašvaldības līdzfinansējums.

Tā kā projekta izmaksas ir attiecināmas no 2014.gada 1.janvāra, Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukcijas ceturtā kārta ir uzsākta 2014.gada augustā un tiks pabeigta līdz šī gada 30.oktobrim. Pašlaik ir pabeigta lielākā daļa darbu un norit atlikušo darbu pabeigšana, lai būvobjektu nodotu ekspluatācijā. Būvdarbus veic SIA "Valkas meliorācija", būvuzraudzību - SIA "Jurēvičs un partneri", bet autoruzraudzību - SIA "Inženieru birojs "Kurbada tilti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)