Banner 980x90

Ogrē ar aizsargdambi novērsts plūdu un krasta erozijas risku drauds

Ogre24.lv
Ogre24.lv

2.decembrī Ogrē atklāts rekonstruētais Ogres upes aizsargdambis, kas samazinās augstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētas teritorijā.

Ar Ogres upes aizsargdambja atjaunošanu būs iespējams nodrošināt iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi, saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku pastāvēšanu, kā arī vides aizsardzību. Projekta ieguvēji ir pašvaldība, pilsētas iedzīvotāji un komersanti, kurus ietekmējuši pirms tam bijušie plūdi un to radītās sekas, aģentūru LETA informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieks Oskars Vizbulis.

Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja atjaunošana īstenota Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā, Ogres novada pašvaldībai īstenojot projektu "Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres pilsētas teritorijā, veicot Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja rekonstrukciju".

Aizsargdambja atklāšanas pasākumā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs klāstīja, ka pirms pāris nedēļām ministrija apstiprināja Daugavas upju baseinu apgabala plūdu riska pārvaldības plānu. Tajā iekļauta arī Ogres pilsētas piegulošo teritoriju aizsardzībai nepieciešamo pasākumu izstrāde un īstenošana. Plānā iekļauta indikatīvā summa aptuveni 4,2 miljonu eiro apmērā dambja būvniecībai pie Ogres iztekas Daugavā, lai nodalītu Daugavas un Ogres upes straumes, jaunā dambja turpinājuma būvniecībai un Ogres upes gultnes tīrīšanai.

Īstenotais projekts Ogrē ir pirmais apstiprinātais projekts ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā, par kuru 2015.gada 28.jūlijā Ogres novada pašvaldība un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) noslēdza vienošanos ar Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 1,23 miljoni eiro, no kuriem 85% ir ERAF līdzfinansējums un 15% pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)