Banner 980x90

Ogre ierindojas 3.vietā sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
6.augustā pilsētas svētku laikā pie Ogres novada Kultūras centra notika sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posms, kurā ogrēnieši kopā pacēla 198 650 kg, patlaban ierindojot pilsētu 3.vietā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja projekta "Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016" preses sekretāre Loreta Vītiņa, uz sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posmu Ogre bija sapulcējusi spēcīgākos vīrus, jauniešus un dāmas, kā arī daudzus jo daudzus skaļus līdzjutējus. Svaru stieņa spiešanu uz reižu skaitu izmēģināja 169 ogrēnieši – 25 dāmas, 33 jaunieši līdz 18 gadiem un 111 vīri, kas ir vislielākais dalībnieku skaits, kas šogad piedalījies kādā no sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posmiem. Ogre pārsteidza ne tikai ar dalībnieku skaitu, bet arī ar pilsētas paceltajiem 198 650 kg, kas ir ārkārtīgi augsts rezultāts pilsētai, kas sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta" piedalās pirmo reizi.

Gan vīru, gan dāmu, gan arī jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā katrs dalībnieks cīnījās, lai svaru stieni uzspiestu pēc iespējas vairāk reižu un papildinātu Ogres pilsētas rezultātu. Skaļu ovāciju pavadībā pēdējais zem svaru stieņa apgūlās ogrēnietis Uldis Veliks, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 131 reizi, pilsētas rezultātu papildināja par 6 550 kg un izcīnīja 1.vietu vīru konkurencē. Ar 100 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Māris Osis, bet 3.vietā palika Alvils Nelsons, kurš svaru stieni uzspieda 79 reizes.

Jauniešu līdz 18 gadiem grupā sīvā cīņā uzvarēja Dēvids Gavrilovs, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 86 reizes. Tikai nedaudz atpaliekot no Dēvida ar 83 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Jēkabs Eglītis, bet 3.vietā palika Bruno Brokers, kurš svaru stieni uzspieda 72 reizes.

Dāmu konkurencē uzvarēja Liene Ļebedeva, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 75 reizes. Aiz Lienes ar 63 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Lāsma Padedze, bet 3.vietu izcīnīja Aigija Buša, kura svaru stieni uzspieda 43 reizes.

Patlaban Latvijas pilsētu konkurencē 1.vietu ar uzspiestajiem 255 440 kg ieņem Bauska, kurai seko Jēkabpils ar uzspiestajiem 207 790 kg, bet 3.vietu ir izcīnījusi Ogres pilsēta. Jau 12.augustā Valmiera un Ludza un 13.augustā Rīga un Daugavpils metīs izaicinājumu līdz šim uzstādītājiem pilsētu rezultātiem un individuālajiem rekordiem.

Projektu "Latvijas spēcīgākā pilsēta" atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.

Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: www.specigakapilseta.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)