Banner 980x90

Ogrē pakaļdzīšanās laikā avarējušajam policijas motociklam nav bijusi spēkā esoša tehniskā apskate

Rīga, 30.jūl., LETA. Ogrē pagājušajā nedēļā notikušās vērienīgās pakaļdzīšanās laikā avarējušajam Valsts policijas (VP) motociklam nav bijusi spēkā esoša tehniskā apskate, tāpēc policijā ir sākta dienesta pārbaude.

VP preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA sacīja, ka notikušais ir bezprecedenta gadījums, kas liecina, ka par Valsts policijas (VP) transportlīdzekļu atbilstību tehniskajām prasībām atbildīgā amatpersona šajā gadījumā rīkojusies neatbilstoši sev uzticētajiem pienākumiem un VP iekšējiem noteikumiem par dienesta transportlīdzekļu ekspluatāciju.

Konkrētajai amatpersonai bija jāpārliecinās, ka transportlīdzeklim, ko izsniedz policistam, ir atļauja piedalīties ceļu satiksmē. Noteikumi paredz, ka arī katram transportlīdzekļa vadītājam pirms transportlīdzekļa izmantošanas jāpārliecinās par tā tehnisko stāvokli, norādīja Grāvīte.

Par konstatēto pārkāpumu tiek veikta dienesta pārbaude.

Jau ziņots, ka 24.jūlijā, ķerot par auto zādzību meklētu vīrieti, policija viņa virzienā raidīja vismaz 15 šāvienus.

24.jūlijā policija ap plkst.19 no iedzīvotājiem saņēma informāciju, ka pa Krasta ielu pārvietojas automašīna "Audi A6" un tā vadītājs izturas neadekvāti. Policija, piesaistot divas patruļpolicijas ekipāžas, mēģināja auto apturēt, taču autovadītājs policijas prasībām nepakļāvās. Maskavas ielā bēgli mēģināja bloķēt, taču viņš taranēja likumsargu auto un turpināja bēgšanu.

Tobrīd šofera aizturēšanā iesaistījās arī Rīgas pašvaldības policijas (RPP) ekipāža, taču nesekmīgi, jo minētā ekipāža avarēja.

Pa to laiku bēgošais spēkrats iebrauca iedzīvotāju automašīnās. Vienā no spēkratiem tobrīd atradās sieviete un bērns, taču viņi guva nelielas traumas.

Atstājot Rīgas teritoriju, bēgošais autovadītājs uzņēmis milzīgu ātrumu, traucoties ar vairāk nekā 200 kilometriem stundā.

Vajāšanā tika iesaistīti Salaspils iecirkņa darbinieki un Ogres policisti, kuri mēģināja izveidot bloķēšanas vietu. Ogres apkārtnē policisti automašīnas apturēšanā pielietoja šaujamieroci, raidot vismaz 15 šāvienus. Daļa no šāvieniem trāpīja bēgošā vīrieša ķermenī un vajāšanas pēdējā stadijā bēgošais vadītājs izraisīja avāriju ar policistu, kurš atradās uz motocikla. Šim policistam ir lauzta kāja un, iespējams, arī atslēgas kauls.

Kā ierasts, gadījumos, kad aizturēšanas brīdī policijas darbinieks lietojis šaujamieroci, VP sākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai šaujamieroču pielietošana bija pamatota.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)