Banner 980x90

Ogres novadā nelegālā cigarešu ražotnē atsavināti astoņi miljoni cigarešu un 12 tonnas tabakas

Rīga, 12.jūl., LETA. Valsts policija (VP) Ogres novadā nelegālā cigarešu ražotnē atsavinājusi astoņus miljonus cigarešu un 12 tonnas tabakas, aģentūru LETA informēja VP.

Jūnija beigās policija iepriekš sāktā kriminālprocesā kādā angārā Ogres novadā veica kratīšanu. Atklājās, ka angāra telpas ir speciāli pielāgotas cigarešu izgatavošanai. Tās bija moderni izveidotas un aprīkotas ar visām nepieciešamajām iekārtām.

Kopumā kratīšanu laikā policija atsavināja astoņus miljonus "Prince" markas cigarešu, 8000 "Marlboro" markas cigarešu un tabaku, kuras aptuvenais svars ir 12 tonnas. Visi tabakas izstrādājumi bija bez akcīzes markām.

Tāpat izņemtas arī iekārtas, kuras bija paredzētas nelegālo cigarešu izgatavošanai un iepakošanai. Nelegālo cigarešu rūpnīcā atrastas izejvielas to izgatavošanai - tabaka, folija, polietilēns, cigarešu filtri, kā arī citi izejvielu materiāli.

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu policisti aizturēja divas personas, kuras iepriekš nav sodītas.

Patlaban policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka nelegālā cigarešu ražotne varētu būt darbojusies ne ilgāk kā pusgadu. Tajā ražotās cigaretes, visticamāk, bijušas paredzētas realizēšanai Latvijā un ārpus valsts robežām. Policija patlaban skaidro precīzus notikušā apstākļus, tostarp abu aizdomās turēto personu lomas izdarītajā noziegumā.

Vienai no aizdomās turētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt otrai ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska norāda, ka šādu ražotņu veidotāju atmaskošana nav viegla, jo savu darbību noziedznieki rūpīgi maskē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)