Banner 980x90

Ogres pilsētas svētkos atklāts multifunkcionālais laukums 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ogres pilsētas svētku pirmajā dienā, 4.augustā, ogrēniešiem un pilsētas viesiem bija iespēja piedalīties jaunizveidotā Krasta laukuma jeb multifunkcionālā laukuma atklāšanā, vēsta novada pašvaldības portāls Ogre.lv.

Laukums Brīvības ielā iepretim luterāņu baznīcai nu ir ieguvis jaunu veidolu un arī jaunu pielietojumu un arī jaunu vārdu – šis laukums ir apgaismots, labiekārtots, iestādīti 6 bērzi, to tagad var izmantot dažādām sporta aktivitātēm, laukuma daļa ir atvēlēta automašīnu novietošanai, un jaunais vārds ir Krasta laukums, jo izvietots Krasta ielas galā.

Atklājot Krasta laukumu, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis pateicās būvdarbu veicējiem – SIA "Valkas meliorācija" par čaklo strādāšanu un kvalitatīvo veikumu, kā arī pašvaldības darbiniekiem – Pēterim Bužeram, Pēterim Preisam, Senijai Proosei par radošajām idejām un ierosinājumiem jaunā laukuma veidošanā. Helmanis uzsvēra, ka pašvaldība cenšas veidot infrastruktūru tā, lai cilvēki, īpaši bērni, varētu justies droši un nodarboties ar sportu. Arī Krasta laukums ir apliecinājums centieniem paplašināt iespējas brīvo laiku pavadīt aktīvā darbībā, turklāt jauno laukumu varēs izmantot visos gadalaikos.

Savukārt pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis, atklājot laukumu, atgādināja, ka pirms gada tiekoties ar Ogres jauniešiem, bija iecere laukumā iepretim baznīcai izveidot skeitparku. Mangulis: "Skeitparks būs citā, daudz piemērotākā vietā pilsētā. Multifunkcionālais laukums patiešām ir izdevies. Novēlu, lai tajā nekad netrūktu sportotāju."

Krasta laukums ir izveidots kā asfaltēts multifunkcionāls sporta un atpūtas parks, aprīkots ar lietus ūdens novades sistēmām. Vasarā laukums var kalpot basketbola, florbola, skrituļslidošanas vai līdzīgu sporta aktivitāšu rīkošanai. Savukārt ziemas periodā, aizverot lietus ūdens savākšanas noteces, iespējams uzsaldēt ledu slidošanas un hokeja nodarbībām.

Krasta laukumā ir izveidota arī autostāvvieta 76 vieglajām automašīnām, 2 autobusiem. Ir izveidotas arī 4 invalīdu stāvvietas. Autostāvvietu ir iespēja izmantot gan Ogres evaņģēliski luteriskās baznīcas apmeklētājiem, gan dažādu pilsētā rīkotu pasākumu apmeklētājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)