Banner 980x90

Ogres skolēni "Dzimtās valodas" pasākuma dalībnieki

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pagājušā gada septembrī, Eiropas Valodu dienā, Latviešu valodas aģentūra izsludināja ikgadējo skolēnu radošo darbu konkursu.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres sākumskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Jolanta Bardovska, konkursa tēma bija saistīta ar Jāņa Petera vārdiem: "Kā var mācīties citu valodu? Protot savu valodu".

Latviešu valodas aģentūra saņēma pavisam 238 radošos darbus – zīmējumus, kolāžas, esejas, pārspriedumus, dzejoļus un stāstus no visas pasaules. Darbus vērtēja Latviešu valodas aģentūras direktors Jānis Valdmanis, diasporas projektu koordinatore Sanda Roze, literatūrzinātnieks Raimonds Briedis,filoloģijas doktore Mārīte Āboltiņa un mākslas zinātniece Ksenija Rudzīte.

Konkursa laureātu vidū bija vairāku Ogres novada skolu audzēkņi. Zīmējumu grupā godalgotas vietas ieguvušas divas Taurupes pamatskolas audzēknes- 2.vieta Signei Sigitai Freivaldei (skolotāja Ineta Frēliha), bet 3.vieta Evelīnai Irbītei (skolotāja Guna Daugule). Savukārt par asociatīvās valodas veiksmīgu izmantošanu Atzinības rakstu saņēma Indrai Amandai Bogdane no Ogresgala pamatskolas (skolotāja Anita Gutāne). 

Jau sesto gadu aktīvi "Dzimtās valodas" konkursā piedalās arī Ogres sākumskolas skolēni. Šajā gadā tika iesūtīti vairāk kā 20 darbi.

Aktīvie skolēni tika ielūgti 26.februārī uz "Dzimtās valodas" noslēguma pasākumu, kurš notika "Laimas" šokolādes muzejā. Pasākumā  kuplā un draudzīgā pulkā piedalījās skolēni, viņu skolotāji un vecāki, kuri bija ieradušies no visas Latvijas, kā arī no Briseles un Beļgijas. Skolēnu radošo darbu fragmentus lasījā Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa, par muzikālo pavadījumu gādāja Nacionālā teātra Muzikalās daļas vadītājs, komponists un mūzikas pedagogs Valdis Zilveris.

Pasākumā tika apbalvoti labāko darbu autori, to starpā arī 3.vietas ieguvēja  Ogres sākumskolas 4.b klases skolniece Heidija Ūberga (skolotāja Regīna Hanzena). Laureātes saņēma piemiņas veltes, grāmatu ar Jāņa Petera autogrāfu un pateicības rakstus.

Pēc konkursa uzvarētāju sveikšanas pasākuma dalībnieki tikās ar dzejnieku Jāni Peteru. Skolēniem bija iespēja ar dzejnieku individuāli aprunāties, nofotografēties un saņemt autora autogrāfu. Tam sekoja muzeja apskate, šokolādes degustācija, iespēja katram izveidot savai šokolādītei vizuālo noformējumu, sākot ar vārdiem "Es mīlu...", ievietojot sev vēlamo vārdu.

Konkursa laureātiem tika piedāvāts īpašs pārsteigums – šokolādes darbnīca, kurā bija iespēja  izgatavot sev īpašu saldo konfekšu izlasi, un iesaiņot tās kārbiņā.

Pēc "Dzimtās valodas" pasākuma  katru gadu tiek apkopoti un iespiesti skolēnu radošie darbi atsevišķā izdevumu sērijā. Ogres sākumskolas skolēnu vārdi ikgadējos izdevumos ir minēti vairākkārt. Arī šogad tiks turpināta skolēnu radošo darbu izdevumu sērija, un radošo darbu fragmenti tiks iekļauti krājumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)