Banner 980x90

Pansionātu "Madliena" pārveidos par kapitālsabiedrību

Valmiera, 21.dec., LETA. Pašvaldības pansionātu "Madliena" pārveidos par kapitālsabiedrību, šodienas Ogres novada domes sēdē lēma pašvaldības deputāti.

Lēmums pieņemts, lai pansionātam pašam būtu lielāka rīcībspēja, paceļot cenas par tā pakalpojumiem. Līdz ar to pansionāta uzdevums būs pierādīt savu rentabilitāti, sēdē skaidroja pašvaldības priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK)

No opozīcijas deputātu puses izskanēja jautājumi par to, vai lēmums ir saskaņots ar pansionāta vadību, uz ko Helmanis tā arī neatbildēja un uzsāka balsojumu. Deputāti Jānis Latišs un Edvīns Bartkevičs no "Ogres novadam" izgāja no zāles nenobalsojuši, neapmierināti ar to, ka netika pabeigtas debates.

Jau vēstīts, ka oktobrī dome atlika jautājumu par cenu celšanu pansionātā "Madliena" bažās par to cenu paaugstināšana varētu novest pie pustukšas iestādes.

Jau vēstīts ka pēdējo reizi cenrādis mainīts 2014.gadā, nosakot maksu 15,85 eiro diennaktī. Ņemot vērā, ka tolaik minimālā alga bija 320 eiro un līdz ar nākamā gada sākumu tā būs 430 eiro, kā arī to, ka daudzviet pieaugušas izmaksas, nepieciešams pārskatīt cenrādi, skaidro pansionāta vadītājs Alvars Šteinbergs. Nemainot cenrādi, pansionāts var sasniegt zaudējumus 397 eiro dienā, viņš lēš.

Tiek rosināts no nākamā gada 1.janvāra ieviest četrus aprūpes līmeņus, par 1. un 2.līmeni būtu jāmaksā 19 eiro diennaktī, par 3.līmeni - 21 eiro diennaktī, bet par 4.līmeni - 20 eiro par diennakti. Piemaksa par uzturēšanos paaugstināta komforta vienvietīgā istabā būs četri eiro par diennakti. Līdz ar to vidējā maksa par diennakti pansionātā aprēķināta 20,82 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)