Banner 980x90

Pie retro kafejnīcas "M.Pūres beķereja" notiks antīko auto parāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien ,30.jūlijā, no plkst.11.30 – 13.00 Ogrē, pie retro kafejnīcas "M.Pūres beķereja" ogrēniešiem un pilsētas viesiem būs unikāla iespēja skatīt 15 senos spēkratus - auto, kas ražoti līdz 1945.gadam, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Retro automobiļu parāde "Retromance" Latvijā notiek jau vairākus gadus un to organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs kopā ar Rīgas Motormuzeju. Kā uzsvēra viens no šī pasākuma organizatoriem , Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents, Rīgas Motormuzeja direktora vietnieks un arīdzan ogrēnietis Agris Šmits, brauciena, kas tiek organizēts vienreiz gadā, mērķis nav pulcēt pēc iespējas vairāk dalībniekus. Tieši otrādi – šī seno spēkratu parāde un brauciens cauri Latvijai vairāk tendēts uz 20.gadsimta 20.-30.gadu nesteidzīgumu un tā laika kultūrvēsturiskās sajūtas uzburšanu mūsdienās.

Šmits: "Katru gadu cenšamies braucienam veidot atšķirīgu maršrutu. Būtībā to var dēvēt arī par ceļojošo izstādi - gandrīz 100 gadus vecu automobiļu kolonna vienreiz gadā dodas cauri Latvijai. Tas ir izzinoši un skaisti!"

Agris Šmits stāsta, ka Ogre šogad par galveno pieturvietu izvēlēta vairāku iemeslu dēļ: "Galvenais- te darbojas retro kafejnīca "M.Pūres beķereja" un tās saimniekiem- Ivetai Zāģerei un Mārim Bulatam izdevies radīt vidi, kur pulcēties domubiedriem. Ne velti arī pagājušajā gadā pie šīs kafejnīcas piestāja retro motociklistu brauciena dalībnieki. Otrs - Ogrē darbojas tādi vīri kā Andris Dambis ,kurš ir mūsu kluba biedrs un aizraujas ar tehniku un RAF automobiļiem, kā arī Jānis Buka ,kurš izveidojis plašu padomju auto kolekciju "Tehnika no pagātnes". Un visbeidzot - es pats esmu ogrēnietis un man rūp mana novada kultūras lietas. Šobrīd izjūtu Ogres pašvaldības vēlmi saglabāt vēsturiskās vērtības, tiek domāts par kultūrvēsturisko vidi, sakārtota infrastruktūra un tādēļ rodas vēlme braukt uz Ogri un organizēt pasākumus, kas saistīti ar Latvijas vēsturi."

Plānots , ka šogad antīko automobiļu brauciens "Retromance" dosies no Rīgas līdz Odzienai, piestājot Kultūras mantojuma centrā "Tīnūžu muiža", pie Bukas padomju automobiļu kolekcijas "Tehnika no pagātnes", pie Lobes kroga, visilgāko laika sprīdi pavadot pie kafejnīcas "M.Pūres beķereja" Ogrē.

Klātesošos visu pasākuma laiku priecēs grupa "Rumbas kvartets" Tiekamies 30.jūlijā, Brīvības ielā 21, pie kafejnīcas "M.Pūres beķereja" jau plkst.11.30.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)