Banner 980x90

Plānotā kvasa un alus ražotne būs mazs uzņēmums ar nelielu darbvietu skaitu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ogres novada Suntažu pagastā realizējot kvasa un alus ražotnes būvniecības ieceri, par daudz jaunu darbvietu šobrīd nevar runāt, jo plānotā ražotne pagaidām varētu būt neliels uzņēmums, aģentūrai LETA pauda Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš gan uzsvēra, ka svarīgi ir tas, ka idejas realizētājs nodrošina darbu un ienākumus sev, nevis prasa sociālo pabalstu pašvaldībai.

Sapožņikovs atklāja, ka lielākais ieguvums, realizējot kvasa un alus ražotnes būvniecības ieceri, būs ēku un teritorijas sakārtošana - Latvijas laukos ir ļoti daudz pamestu kādreizējo ražošanas ēku, kas jau pārvērtušās par graustiem un degradē apkārtējo vidi.

Kā informēja Sapožņikovs, uz publiskās apspriešanas sanāksmi Suntažos bija ieradušies daži vietējie iedzīvotāji, būvniecības ieceres ierosinātājs, būvprojekta izstrādātājs, Madlienas būvvaldes vadītāja, Suntažu pagasta pārvaldes pārstāvji. Interesenti tika iepazīstināti ar būvniecības ieceri bijušajā Suntažu pagasta Upespils ciema graudu kalts ēkā izveidot alus, raudzēto dzērienu un bezalkoholisko dzērienu ražotni, ēkā nodrošināt pašu saražotās produkcijas mazumtirdzniecību, kā arī tajā izveidot noliktavas un saimniecības telpas.

Šobrīd nevienam iebildumu pret šādu ieceri nav.

Pēc idejas apspriešanas termiņas beigām, kas paredzēts 18.janvārī, Madlienas būvvalde sagatavos gala ziņojumu un jautājumu par būvniecības ieceri nodos izskatīšanai Ogres novada pašvaldības domes sēdē. Kā atklāja Sapožņikovs, šo jautājumu būs iespējams iekļaut 21.februāra domes sēdes darba kārtībā.

Kā ziņots, publiskai apspriešanai nodota būvniecības iecere Ogres novada Suntažu pagasta nekustamo īpašumu "Kalts" pārbūvēt par kvasa un alus ražotni.

Bijušajā graudu kaltes ēkā paredzēts izveidot alus, raudzēto dzērienu un bezalkoholisko dzērienu ražotni, kā arī piedāvāt pašu saražoto produkciju mazumtirdzniecībā. Ēkai netiks mainīts ārējais būvapjoms, iekštelpās tiks izveidotas papildu starpsienas.

Ar būvniecības ieceres dokumentāciju iespējams iepazīties Suntažu pagasta pārvaldes telpās un Ogres novada pašvaldības mājaslapā "www.ogre.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)