Banner 980x90

Prezidents: Jautājumi par patvēruma meklētājiem jārisina preventīvi

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka jautājumi par patvēruma meklētājiem ir jārisina preventīvi, iesaistoties cilvēku kontrabandas apkarošanā, aģentūrai LETA apliecināja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Līdzīgu viedokli paudis arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), norādot, ka migrācijas problēmu risināšanā Eiropai ir nepieciešams koncentrēties uz tās cēloņu novēršanu.

"Vienlaikus ārlietu ministrs uzskata, ka migrācijas problēmu risināšanā ir nepieciešams koncentrēties uz tās cēloņu novēršanu, proti, politiskā noregulējuma panākšanu Lībijā, kā arī ES dienvidu kaimiņu reģionos. Tāpat ir vairāk jāizmanto Eiropas Savienības (ES)-Dienvidu kaimiņu attīstības sadarbības instrumentus, lai novērstu arī sociālekonomiskos migrācijas cēloņus," ministra viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Nākamnedēļ valdošās koalīcijas padomē gaidāma diskusija par bēgļu kvotu jautājumu, pavēstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) uzsvēra, ka šāda diskusija ir nepieciešama, lai izprastu kopējo pozīciju. Viņš gan norādīja, ka bēgļu jautājumā Eiropā joprojām darbojas brīvprātības princips - to neviens vēl nav atcēlis. Tomēr Latvijai ir jāparāda arī sava pozīcija un jāiesaistās bēgļu jautājuma risināšanā.

Eiropas Parlaments (EP) balsoja par rezolūciju, kurā cita starpā tiek aicināts dalībvalstīm ieviest saistošas ieceļojušo patvēruma meklētāju uzņemšanas kvotas. Arī EK priekšsēdētājs Žans Klods Junkers EP debatēs pavēstīja, ka EK ierosinās visā ES noteikt bēgļu kvotas.

Tikmēr Straujuma izteikusies, ka pagaidām nav skaidrs, kā Latvija piedāvās risināt jautājumu par patvēruma meklētāju uzņemšanas kvotām, vienlaikus neizslēdzot, ka arī Latvijai nāksies uzņemt bēgļus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)