Banner 980x90

"HansaMatrix" līdzīpašnieks: Sarežģītākais ceļā uz biržu - neticība šai iecerei

Ogre24.lv
Ogre24.lv
Sarežģītākais ceļā uz biržu augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotājai AS "HansaMatrix" bija speciālistu neticība šai iecerei, šodien preses konferencē atzina uzņēmuma līdzīpašnieks un vadītājs Ilmārs Osmanis.

Sākot darbu, lai sagatavotos uzņēmuma akciju kotēšanai biržā, Osmanis saticis daudz cilvēku investoru un baņķieru aprindās, kuri pauduši viedokli, ka Latvijā iecerēto nevar sasniegt, un brīnījušies, kāpēc uzņēmumam ienākusi prātā iecere doties uz biržu.

Uzņēmuma līdzīpašnieks bija cerējis, ka "pensiju fondi pārstās ņaudēt", ka nav kur Latvijā investēt, un piedalīsies uzņēmuma akciju iegādē. Nupat notikušajā kapitāla piesaistē piedalījušies un par akcionāriem kļuvuši "Swedbank" pensiju fondi un "INVL Asset Management". Osmanis atzina, ka bija cerējis, ka uzņēmuma akciju iegādē piedalīsies vismaz puse no pensiju fondiem. Atsaucība nav bijusi tik liela. Taču, kā sacīja Osmanis, labā ziņa ir, ka piedalās divi pensiju pārvaldnieki - "Swedbank ieguldījumu pārvalde" un "INVL Asset Management". Osmanis šos pārvaldniekus nosauca par labajiem varoņiem un sacīja, ka pats noteikti pāries uz šiem pensiju fondiem.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs vērsa uzmanību, ka Latvijas pensiju fondi pārvalda 2,4 miljardu eiro aktīvus, no kuriem 1,2 miljardi eiro atrodas Latvijā. Tuvu 500 miljoniem eiro tiek turēti banku kontos un netiek nekur investēti. Osmaņa ieskatā, tā ir bēdīgā statistika.

Osmanis minēja, ka "HansaMatrix" akcionāri savu ieguldījumu atdevi jutīs caur uzņēmuma vērtības pieaugumu un nelielām dividendēm. Situācija ar dividendēm gan atšķirsies gadu no gadu.

"HansaMatrix" akciju kotēšana Baltijas Oficiālajā sarakstā tiks sākta rīt. Osmanis atzina, ka šodien ir sajūta kā dzimšanas dienā.

"HansaMatrix" akciju kotācija biržā tiek sākta pēc uzņēmuma akciju privātā piedāvājuma dažādiem investoriem, tostarp vairākiem Baltijas pensiju fondiem. Pēc akciju privātā piedāvājuma "HansaMatrix" akciju kapitāls sastāv no 1 829 381 uzrādītāja akcijām, vienas akcijas nominālā vērtība ir viens eiro. Visas akcijas tiks iekļautas "Nasdaq Baltijas" Oficiālajā sarakstā.

Lielākie "HansaMatrix" akcionāri ir Osmanim pilnībā piederošais uzņēmums "Macro Rīga" ar 64,83% no pamatkapitāla, komandītsabiedrība "FlyCap Investment Fund I AIF" ar 22,08%, "Swedbank" pensiju fondi ar 6,42%.

"HansaMatrix" akciju iekļaušana biržā ir būtisks notikums, jo tas ir pirmais jaunais uzņēmums ar akciju kotēšanu "Nasdaq Riga" fondu biržā kopš 2004.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)