Banner 980x90

Siltinātie angāri no sendviča tipa paneļiem – ekonomiska izvēle

Vadoties pēc savām vajadzībām un vēlmēm, mūsdienās iespējams iegādāties dažādu konstrukciju angārus – gan lokveida, gan ar taisnām sienām. Tāpat pieejami arī dažādi to materiāli – gan metāla, gan PVC un citi. Taču ir vēl arī trešais veids, kā angāri iedalās – siltinātie un nesiltinātie. Šajā rakstā mazliet tuvāk aplūkosim siltinātos angārus. 

Kādēļ izvēlēties siltinātos angārus?
Situācijās, kad paredzēts, ka angārā uzturēsies cilvēki vai dzīvnieki, jārūpējas par atbilstošas temperatūras nodrošināšanu, ko klasiskie tērauda angāri nespēj, jo siltums tajos neuzglabājas. Tāpat mēdz būt gadījumi, ka angārs tiek izmantots kā noliktava objektiem, kuriem nepieciešami īpaši uzglabāšanas apstākļi, tostarp atbilstoša temperatūra. Šajās un citās situācijās prātīgākais variants būtu uzreiz būvēt siltinātu angāru, kas vēlāk atmaksāsies. 

Kādus materiālus izmanto siltināto angāru celtniecībā?
Viens no bieži izmantotiem materiāliem ir poliuretāna (PUR) sendviča tipa paneļi. Sendvičtipa paneļi ir mūsdienīgs, ekonomisks un augstas kvalitātes risinājums, ko izmanto ne tikai angāru jumtiem un sienām, bet arī citām būvēm. 

Kas ir sendviča tipa paneļi?
Tie ir celtniecības materiāli, kurus veido trīs slāņi, proti, siltumizolācijas slānis, kas atrodas pa vidu divām metāla profila loksnēm. Šos paneļus var izmantot gan kūtīs, gan piena pārstrādes rūpnīcās, gan arī dzesēšanas telpās un pat saldētavās vai tirdzniecības centros. To, cik izturīgs ir angārs, nosaka izvēlēto metāla lokšņu biezums. 

Kādas priekšrocības sniedz sendviča tipa paneļu izmantošana?
Šī tipa paneļu izmantošanai siltināto angāru celtniecībā ir vairāki ieguvumi:
• viegla un ātra montāža;
• ļoti augsta siltumizolācija;
• laba skaņas izolācija;
• salīdzinoši lēta būvniecība;
• pievilcīgs izskats;
• augsta ugunsdrošība. 

Kas raksturo sendviča tipa paneļus ar poliuretāna pildījumu?
Šobrīd tirgū ir pieejami sendviča tipa paneļi ar dažādiem pildījumiem, taču poliuretāns ir viens no pieprasītākajiem, tostarp angāru celtniecībā. Tas izskaidrojams ar šī materiāla izcilo siltumnoturību. Salīdzinot ar citiem siltinātājiem, poliuretānam ir labākā siltumvadītspēja. Tāpat noteikti jāizceļ šī materiāla augstā ugunsdrošība, kas ir īpaši svarīga ikvienai celtnei. Vēl viena priekšrocība, kas raksturo poliuretānu, ir tā zemais svars – šāda veida paneļi būs ļoti viegli, neradot slodzi celtnes konstrukcijai. Un, protams, jāņem vērā arī šī materiāla kalpošanas laiks, kas ir vidēji 25 gadi un vairāk. 

Kur nopirkt labus siltinātos angārus? 
Ja meklē, kur iegādāties angārus ar sendviča tipa PUR paneļiem, noteikti vērts izvēlēties Domus Būve (https://domusbuve.lv) piedāvātos pakalpojumus. Šis uzņēmums jau daudzu gadu garumā nodarbojas ne tikai ar dažādiem ēku būvniecības un remonta darbiem, bet arī piedāvā dažāda tipa angāru celtniecību un montāžu. Šeit atradīsi ne tikai siltinātos, bet arī klasiskos lokveida, PVC un citus angārus un nojumes lieliskās cenās. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)