Banner 980x90

Štokenbergs: ZZS durvis sadarbībai ar "Saskaņu" nav aizvērusi

Valdošajā koalīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) durvis sadarbībai ar opozīcijas partiju "Saskaņa" nav aizvērusi, šādu viedokli "Latvijas Avīzē" paudis savulaik viens no vadošajiem "Vienotības" politiķiem Aigars Štokenbergs.

Štokenbergs atzinis, ka pašlaik Saeimā "Vienotības" "svars" kļuvis mazāks. "Agrākais "gaišo spēku" pārsvars ir sarucis jo ievērojami, un tagadējā valdošā partija skaitliski ir līdzvērtīga ZZS un nacionālajai apvienībai. Reitingos, sabiedriskajā domā arī ir visai skarba realitāte. Apstākļos, kad koalīcijā ir trīs apmēram vienādi stipras partijas, kāds nevar atnākt un pateikt, ko un kā vajag darīt. Tāpēc ir smagas vienošanās un smagas cīņas," sacījis politiķis.

Politiķis uzsvēris, ka šī situācija pavērusi plašākas iespējas ZZS, kurai "ir manevra iespējas, kuri ir tādi apķērīgāki, ir iespējas runāt ar "Saskaņu", ar kuru nesen sēdēja opozīcijā un agrāk kopā balsoja pret Maizīti vai par tiesībsargu un prezidentu Bērziņu, būdami pozīcijā". "Šīs durvis nav aizvērtas, tāpat kā sarunai ar Sudrabu. Negribu mest aizdomas, ka rada prokrievisku galmu. Runāju par nenodedzinātiem tiltiem," piebildis Štokenbergs.

Pēc viņa vārdiem, esot pieļaujama ZZS sadarbība ar opozīciju balsojumā par prezidentu, kas, "protams, pretī prasīs kādas dividendes".

"Vai šī valdība paliks pēc prezidenta vēlēšanām, nav premjera, bet valdošās koalīcijas jautājums. Neizslēdzu, ka ir tirgošanās arī par amatu maiņu: ka "Vienotība" dabū prezidenta amatu, tad ZZS pienākas premjers utt.," turpinājis Štokenbergs.

Aicināts vērtēt Ventspils mēra Aivara Lemberga lomu koalīcijā, Štokenbergs paudis viedokli, ka "viņam balsis ir nacionālajā apvienībā un citās frakcijās, ne tikai ZZS".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)