Banner 980x90

Straujuma: summas lauksaimnieku atbalstam ir "iezīmētas"

Valsts budžetā ir "iezīmētas" summas iespējamiem lauksaimniecības nozares atbalsta pasākumiem saistībā ar Krievijas noteikto pārtikas preču importa embargo, taču patlaban šīs summas nosaukt būtu pāragri, intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa arī neatbildēja uz jautājumu, no kuras valsts budžeta programmas vajadzības gadījumā tiktu ņemta šīs "iezīmētās" summas. Premjerministre vien atzīmēja, ka vēl nav iztērēti visi līdzekļi no budžeta programmas neparedzētiem gadījumiem. Skaidrs esot tas, ka budžeta grozījumi šogad nebūs nepieciešami.

"Mums ir iezīmēts cipars, bet mums ir jāzina, kas notiks Eiropas Komisijā (EK), un tāpēc šodien runāt par cipariem ir pilnīgi pāragri, jo Zemkopības ministrija jau ir sagatavojusi un aizsūtījusi savus aprēķinus, un mēs skatīsimies, kas tiks piešķirts no EK. Turklāt ir arī citi pasākumi, ne tikai kompensācijas," atzīmēja Straujuma.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Straujuma (V) noraida bažas, ka Latvijai nebūs īpaša labuma no Eiropas Komisijas (EK) noteiktā atbalsta lauksaimniekiem saistībā ar Krievijas sankciju sekām.

Tāpat Pilseta24.lv jau vēstīja, ka šogad cenas vairākās dārzeņu grupās kritušās par 30-50%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)