Banner 980x90

Streļčenoka attiecības ar politiķiem kļuvušas "konstruktīvas un uz darba uzlabošanu vērstas"

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Jaroslava Streļčenoka vadītā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sarežģītās attiecības ar politiķiem pašlaik esot kļuvušas "konstruktīvas un uz darba uzlabošanu vērstas", intervijā "Dienai" vērtējis pats Streļčenoks.

Streļčenoka vērtējumā, viens no šādas situācijas apliecinājumiem esot novērstā KNAB budžeta samazināšana. "Ņemot vērā, ka mūsu iestāde neattiecas pie drošības un arī ne pie neatkarīgām institūcijām, mūsu budžetu bija plānots samazināt par 3%. Gāju uz Ministru kabinetu, centos argumentēti aizstāvēt esošo finansējumu, pamatoju, ka samazinājuma gadījumā būtiski cietīs pamatfunkciju īstenošana. Izdevās panākt izņēmumu, ka KNAB šos 3% nesamazina."

Vaicāts, vai viņš paliks amatā pēc gada, kad beigsies pilnvaru termiņš, Streļčenoks atrunājies, ka nestrādājot ar domu, tiks pārvēlēts vai ne. "Kamēr vēl ir laiks, daru to, kas ir iesākts, un plānojam darbus arī nākamajam gadam."

KNAB vadītāja skatījumā, KNAB šī gada pirmā pusgada rezultāti ir līdzvērtīgi iepriekšējā periodā paveiktajam. Kopumā uz 30.jūniju KNAB lietvedībā bijušas 40 krimināllietas, kriminālvajāšanai nosūtīti seši procesi pret 15 aizdomās turētām personām. 2015.gadā sākti kriminālprocesi pret Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras darbiniekiem, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes amatpersonām, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas darbiniekiem.

"Pēc lietu skaita gan savu darbu nevērtējam, jo tās viena no otras var būtiski atšķirties. Manuprāt, objektīvāki ir tādi kritēriji kā korupcijas uztveres indekss un socioloģiskie pētījumi. Gribētos vērst uzmanību, ka korupcijas uztveres indekss ar katru gadu uzlabojas. Kad mani 2011.gadā ievēlēja amatā, Latvija bija 61.vietā, bet 2014.gadā bijām jau 43.vietā. Vēl gan atpaliekam no Igaunijas un Lietuvas, bet progresa rādītāji šajā laikaposmā Latvijā lielāki," izteicies Streļčenoks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)