Banner 980x90

Uzsākti ēkas Vidzemes ielā 6 nojaukšanas darbi

Ēka Vidzemes ielā 6 sākotnēji piederēja valstij Latvijas Valsts centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas personā, vēlāk nodots VAS "Privatizācijas aģentūra" valdījumā. Ogres novada dome 2014.gada 18.decembrī pieņēma lēmumu nekustamo īpašumu Vidzemes ielā 6 pārņemt pašvaldības īpašumā un pārņēma to ar šī gada 1.jūliju.

Šī gada 8.jūlijā pašvaldība saņēma VAS "Latvijas valsts ceļi" vēstuli, kurā norādīts, ka gājēju satiksmes drošības paaugstināšanai ir nepieciešams risināt jautājumu par ēkas Vidzemes ielā 6 nojaukšanu, kura atrodas tiešā Vidzemes ielas, gājēju pārejas un dzelzceļa sliežu klātnes tuvumā un apdraud gājēju drošību.

Lēmumu par ēkas nojaukšanu Ogres novada domes deputāti pieņēma šī gada 16.jūlijā. Lēmums paredz, ka pašvaldība izīrēs (noslēgts īres līgums) pašvaldības dzīvojamo platību Brīvības ielā 113 ēkā Vidzemes ielā 6 dzīvojošām četrām personām un ka nekustamā īpašuma (dzīvojamā māja un palīgceltne) nojaukšanas darbi tiks finansēti no pašvaldība budžeta "Izdevumi neparedzētiem gadījumiem".

Pēc šī lēmuma pieņemšanas pašvaldība veica tirgus izpēti par dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas Vidzemes ielā 6 nojaukšanas projekta izstrādāšanu un nojaukšanu.

Šī gada 27.jūlijā līgums tiks noslēgts ar SIA "CMR Pluss". Darbi (ēkas demontāža, saimniecības ēkas demontāža, gružu izvešana un utilizācija, zemes darbi un teritorijas sakārtošana) jāpabeidz divu nedēļu laikā. Darbu izmaksas – 12 344,66 eiro.

Sagatavošanās darbi, teritorijas nožogošana, uzsākti 10.augustā. 11.augusta rītā tika uzsākti ēkas nojaukšanas darbi. Ēkas nojaukšanas uzsākšanas brīdī piedalījās arī Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis un priekšsēdētāja vietniece Ineta Tamane.

Helmanis: "Manuprāt, Pārogres iedzīvotājiem šī ir nozīmīga diena, īpaši tiem iedzīvotājiem, kuriem ikdienā ir jāšķērso dzelzceļa sliedes Vidzemes ielā. Pirms sešiem gadiem ierosināju šo ēku nojaukt, lai uzlabotu gājēju drošību, tomēr atbildīgo politiķu skatījums uz šo jautājumu mainījās samērā nesen. Šajā vietā uz dzelzceļa ir notikuši vairāki nelaimes gadījumi, tāpēc šeit gājēju drošības jautājums ir ļoti aktuāls. Tagad, pēc ēkas nojaukšanas, Pārogres iedzīvotāji varēs justies drošāk."

Priekšsēdētāja vietnieks piebilda, ka pašvaldība turpina kontaktēties ar "Latvijas dzelzceļu", lai risinātu jautājumus par iedzīvotāju drošību pie dzelzceļa – plānots gan gaisa pārvads pār dzelzceļa sliedēm, gan arī tuneļa izbūve zem dzelzceļa Kalna prospektā.

Tamane: "Iedzīvotāju, īpaši bērnu, drošība ir ļoti nozīmīga. Pirms pieciem gadiem uz dzelzceļa sliedēm Vidzemes ielā gāja bojā Ogres 1.vidusskolas skolēns Artūrs. Šī vieta uzjundī skumjas atmiņas par laiku, kad tepat pļavā dedzinājām piemiņas svecītes un sērojām. Esmu izbrīnīta, ka šajā mājā dzīvoja cilvēki, jo dzelzceļa sliedes ir tik tuvu. Nojaucot ēku, ir padarīts labs darbs un ieguldītā nauda ir lietderīgi izmantota. Objekts ir sarežģīts, jo virs ēkas ir elektrības vadi. Ceru, ka līdz 1.septembrim darbi būs pabeigti, lai bērnu gaitas uz skolu pār šo pāreju būtu drošas!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)