Banner 980x90

Zatlers: Šlesera apgalvojumi par "oligarhu lietas" izgāšanos ir pāragri

Politiķa Aināra Šlesera preses konferencē izteiktie apgalvojumi par tā dēvētās oligarhu lietas izgāšanos ir vērtējami kā pāragri, trešdien, 12.augustā, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Komentējot Šlesera teikto, ka visi ar viņu saistītie "skaļie" Krimināllikuma panti no lietas ir pazuduši, Zatlers minēja, ka "aiz šiem vārdiem vienīgi var saskatīt to, ka īstenībā Šlesers ir izdarījis daudz vairāk, nekā viņam ir pierādīts".

Pēc Zatlera domām, Šlesers varētu priecāties tikai tad, ja lieta tiktu izbeigta, bet šinī gadījumā "lieta turpinās, tā kā tie apgalvojumi ir pāragri".

Bijušais Valsts prezidents LNT raidījumam "900 sekundes" atturējās prognozēt, ar kādiem rezultātiem noslēgsies izmeklēšana oligarhu lietā, taču viņš norādīja, ka kriminālprocesi vienmēr beidzas ar konkrētu rezultātu - apsūdzības uzrādīšanu un lietas nodošanu tiesai vai arī attaisnošanu pēc būtības jau pirms tiesas.

Kopumā Zatleram esot grūti saprast, ko Šlesers vakar speciāli sasauktajā preses konferencē gribēja pateikt. Cita starpā eksprezidentam interesants liekoties fakts, ka Šlesers ar savu paziņojumu nāca klajā nevis uzreiz, bet piecas sešas dienas pēc lēmuma par aizdomās turētā statusa piemērošanu. Tas, iespējams, liecina par mēģinājumu no kaut kā novērst sabiedrības uzmanību, minēja Zatlers.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Šlesers speciāli sasauktā preses konferencē paziņoja, ka tā dēvētajā oligarhu lietā viņam ir piemērots aizdomās turētā statuss, lai gan kopumā šī izmeklēšana esot izgāzusies - "skaļie" Krimināllikuma panti no lietas pazuduši, bet aizdomās turētā statuss Šleseram esot noteikts saistībā ar "mazākiem" iespējamiem pārkāpumiem.

2011.gadā, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs bija sācis izmeklēšanu tā dēvētajā oligarhu lietā, Saeima nobalsoja pret atļauju veikt kratīšanu toreizējā deputāta Šlesera dzīvesvietā. Tieši šāds lēmums drīz pēc tam kalpoja par ieganstu toreizējam Valsts prezidentam Zatleram rosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu. Vēlāk Zatlers pasludināja politisku cīņu pret tā sauktajiem oligarhiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)