Banner 980x90

Āboltiņa: Sašķeltais parlaments liek vairāk ieklausīties opozīcijā

Salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu 12.Saeima ir krietni sašķeltāka, kas liks krietni vairāk ieklausīties opozīcijā, pirmdien, 24.novembrī, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja partijas "Vienotība" vadītāja Solvita Āboltiņa.

Uz jautājumu, vai 12.Saeimas opozīcija ir krietni konstruktīvāka, Āboltiņa atbildēja, ka tā ir krietni redzamāka, jo notikušās pāris debates ir notikušas gan pēc būtības, gan izrādīšanās pēc.

"Jāatzīst, ka parlaments ir krietni sašķeltāks, 51 balsi no 100 nevar iegūt tikai divas partijas vien, tāpēc tas liks vairāk ieklausīties opozīcijā. Tomēr arī tai ir jāspēj atrast veids kā ciešāk sadarboties ar koalīciju," sacīja Āboltiņa.

Savukārt analizējot darbu pozīcijā Āboltiņa atzina, ka tai darbs nebūs viegls, lai gan piebilstot pauda cerību, ka dialoga ceļā tā spēs rast kopīgus risinājumus.

"Pašlaik koalīcijā norit konstruktīvs darbs, jo tagad būtiskākais uzdevums ir nākamā gada valsts budžeta pieņemšana un katrs ministrs saprot savu atbildību," atzina Āboltiņa.

Pēc viņas domām budžeta projekts izskatīšanai Saeimā visticamāk nonāks 10.decembrī, bet jau 11.decembrī parlaments to varētu pieņemt pirmajā lasījumā, bet publiski tas tiks nopublicēts jau 5.decembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)