Banner 980x90

Aizvadītajā gadā Ogres novadā samazinājies laulību skaits ar ārzemniekiem

Rīga, 9.janv., LETA. Pagājušajā gadā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā ievērojami sarucis laulību skaits, kurā viens no laulātajiem ir ārzemnieks, aģentūra LETA uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Ja 2017.gadā tika reģistrētas 19 laulības, kurā viens no laulātajiem ir ārzemnieks, tad 2018.gadā šādas bija tikai divas laulības.

Kopumā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā 2018.gadā reģistrētas 194 laulības, tajā skaitā 33 baznīcās, bet gadu iepriekš tika reģistrētas 217 laulības, tajā skaitā 47 baznīcās.

Pagājušajā gadā deviņas laulību reģistrācijas notikušas ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām, bet 2017.gadā laulāties ārpus Dzimtsarakstu nodaļas bija izvēlējušies vien divi pāri.

Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Lidija Vītola novērojusi, ka 2018.gada otrajā pusē nodaļā laulību reģistrējuši daudz vairāk senioru. Šāda aktivitāte varētu būt saistīta ar izmaiņām likumdošanā, kas paredz, ka no šā gada janvāra pensijas saņēmēja nāves gadījumā pārdzīvojušajam laulātajam piešķir pabalstu 50% apmērā no mirušajam laulātajam saskaņā ar likumu "Par valsts pensijām" piešķirtās pensijas, ieskaitot piemaksu pie pensijas par apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim. Tiesības uz pabalstu ir 12 mēnešus no pensijas saņēmēja nāves dienas, ja iesniegums iesniegts sešu mēnešu laikā no pensijas saņēmēja nāves dienas.

Aizvadītajā gadā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā populārs datums laulību noslēgšanai bijis 18.augusts un 22.septembris, kad notikušas astoņas laulības dienā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)