Banner 980x90

Amatnieku ielas pārbūvi plānots uzsākt šovasar 

Ogre24.lv
Ogre24.lv
Šogad Ogres novada pašvaldības budžetā ir paredzēts ievērojams finansējuma apjoms ielu infrastruktūras sakārtošanai. Pārbūvējamo ielu skaitā ir iekļauta arī Amatnieku iela, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldībā.

Pašvaldība ir izsludinājusi publisko iepirkumu Amatnieku ielas pārbūvei, lai izvēlētos pārbūves darbu izpildītāju. Plānots, ka būvdarbi tiks uzsākti šogad un pabeigti līdz 2017.gada jūnijam.

"Pašvaldības pienākums ir beidzot pievērst uzmanību arī ielām ar grants segumu, un ar Amatnieku ielas pārbūvi sāksies ielu sakārtošana Kartonfabrikas rajonā. Plānots katru gadu rekonstruēt vienu ielu," uzsver pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis.

Amatnieku ielas pārbūves projektu ir izstrādājusi AS "Ceļuprojekts". Šonedēļ firmas pārstāvis Rihards Ieviņš ar izstrādāto projektu iepazīstināja Ogres novada pašvaldības autoceļu uzraudzības komisijas locekļus, lai uzklausītu viņu viedokli par šo projektu.

Sanāksmē šis jautājums tika aktualizēts tāpēc, ka Latvijas valsts ceļi (LVC) līdz šīs nedēļas sākumam vēl nebija saskaņojuši. LVC pārstāvis Edmunds Rullis sanāksmē skaidroja, ka Amatnieku ielas pārbūves projektā ir pārāk daudz ierobežojumu transportam, lai gan šajā ielā satiksme nav nemaz tik intensīva, ka, nosakot ierobežojumus šajā ielā, palielinās transporta kustība citās šī rajona ielās. Iebildumu esot arī pret ietvi, kas paredzēta projektā, lai gan privātmāju dzīvojamajā zonā ielā ar zemu transporta kustības intensitāti gājēji varot pārvietoties pa brauktuvi. "LVC nav pretenziju pret projektu kopumā, bet ir šaubas par tā lietderīgumu šajā apbūves teritorijā," skaidroja Rullis.

Ieviņš savukārt skaidroja, ka, izstrādājot pārbūves projektu ielai individuālās apbūves teritorijā, ir ievēroti Valsts standarti satiksmes drošības  nodrošināšanai, transporta kustības ātruma ierobežošanai. "Mūsu izstrādātā projekta koncepcija ir veidot draudzīgu, patīkamu vidi, kurā labi un droši varētu justies mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki – gājēji un velosipēdisti, un Amatnieku iela Ogrē būtu pirmā, pēc kuras pārauga tiktu veidots ielu tīkls šajā rajonā," skaidroja Ieviņš.

Autoceļu uzraudzības komisijas locekļi atbalsta izstrādāto projektu, uzskatot to par piemērotu individuālo dzīvojamo māju apbūves teritorijai.

"Piedāvātais risinājums Amatnieku ielas pārbūvei ir piemērs, pēc kura vajadzētu attīstīties visam Kartonfabrikas rajona ielās," atbalstot projektu, uzsver pašvaldības izpilddirektora 1.vietnieks Pēteris Špakovskis.

Helmanis, pozitīvi vērtējot izstrādāto projektu, uzsver: "Primārais ir drošība, un, realizējot šo projektu, Amatnieku ielā droši varēs justies visi satiksmes dalībnieki –  ātrie braucēji būs spiesti piebremzēt. Ļoti būtiski, ka ielas pārbūves projekts ir vidi un dabu saudzējošs, tiks saglabāti koki, ieskaitot simtgadīgu ozolu."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)