Banner 980x90

Aptauja: 11% privātmāju īpašnieku Rīgā un Pierīgā ir saskārušies ar īpašuma apdraudējumiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ugunsgrēki, zādzības, apkures katlu problēmas, ūdens un gāzes noplūdes – tās ir nelaimes, kuras piecu gadu laikā savās mājās vai paziņu lokā piedzīvojuši 11% Rīgas un Pierīgas privātmāju īpašnieku. Atrodoties ārpus mājas, saimnieki vēlas būt droši par mājās notiekošo, tādēļ arvien biežāk pielieto no attāluma vadāmas mājas viedierīces.

Vadošais interneta un televīzijas pakalpojumu sniedzējs Lattelecom, sadarbībā ar pētījumu uzņēmumu BERG Research, noskaidrojis – visbiežāk privātīpašumi Rīgā un Pierīgā tiek pakļauti zādzību (16%), kā arī sadzīves nelaimes gadījumu (9%) riskam. Tādēļ saimniekiem ir svarīgi sekot līdz galvenajiem mājas drošības parametriem reālā laikā (42%).

"Viedierīču attālinātas vadības priekšrocības noteikti ir pārākas par kaimiņu vai mājas sargsuņa modrību. WiFi un Z-Wave tīklā strādājošās novērošanas kameras, kā arī dažādi sensori logu un durvju, kustības, ūdens noplūdēs un dūmu noteikšanai telpā iespējams kontrolēt attālināti ar aplikāciju palīdzību savā telefonā, planšetē vai datorā," stāsta Lattelecom Mazumtirdzniecības nodaļas vadītājs Andris Bodnieks.

Jau šobrīd 15% aptaujāto privātmāju īpašnieku, rūpēs par mājokļa drošību, izmanto viedierīces un sensorus. Savukārt 36% aptaujāto saimnieku apsver iespēju iegādāties dūmu detektorus, video novērošanas kameru (19%), kā arī ierīkot signalizāciju (12%).

Viedierīces mājai noderēs arī ikdienišķākās situācijās, piemēram, sekojot līdzi tuvinieku gaitām, pieskatot bērnus un mājdzīvniekus, kā arī palīdzēs attālināti vadīt elektroiekārtas. Kustību, novērošanas, kā arī logu un durvju sensors būs drošākais un efektīvākais risinājums pret zagļiem. Savukārt dūmu sensoru iespējams saslēgt ar teju visām populārākajām drošības sistēmām.

Izmantoti dati no BERG Research rīkotas interneta aptaujas starp Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem, kuri dzīvo privātmājās (respondentu skaits = 400).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)