Banner 980x90

Ar pašvaldības piešķirto finansējumu uzlabos Ogres novada baznīcas

Rīga, 22.okt., LETA. Ogres novada dome apstiprinājusi finansējuma sadali sakrālā mantojuma celtņu saglabāšanai, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Meņģeles evaņģēliski luteriskā baznīca, kas celta 1795.gadā, ieguvusi 2956 eiro ieejas lieveņa restaurācijai, savukārt jaunas krāsns ierīkošanai Madlienas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kas ir viena no vecākajām Latvijas baznīcām un ir valsts nozīmes aizsargājamais kultūras piemineklis, piešķirts 2381 eiro.

Aderkašu pareizticīgo baznīcas iekštelpu remontdarbu pabeigšanai draudze saņēmusi 3000 eiro. Šī baznīca celta 1867.gadā un ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Krapes evaņģēliski luteriskās baznīcas balkona telpu kosmētiskajam remontam atvēlēti 2988 eiro. Šī baznīca celta 1857.gadā un arī ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis.

Savukārt Ogres evaņģēliski luteriskā draudze saņems 3000 eiro, lai baznīcā izbūvētu kanalizācijas pieslēgumu. Ogres evaņģēliski luteriskā baznīca ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Ogres svētā Meinarda Romas katoļu draudzei piešķirti 673 eiro baznīcas apkures apkures rekonstrukcijai nepieciešamo ierīču iegādei.

Konkursu reliģisko organizāciju atbalstam nolūkā veicināt sakrālā mantojuma celtņu saglabāšanu Ogres novadā pašvaldība rīkoja otro reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)