Banner 980x90

Arī Ogres novada izglītības iestādes streikos

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

27.novembrī notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkots vienas dienas izglītības un zinātnes darbinieku brīdinājuma streiks, kurā piedalīsies arī Ogres novada izglītības iestādes.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, kopumā Latvijā streikā piedalīsies 888 izglītības un zinātnes iestādes, 23 759 izglītības un zinātnes darbinieki. Ogres novadā streikos 36 izglītības iestādes, 725 darbinieki.

LIZDA Ogres starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Airisa Lepere informē, ka lēmums par streiku ir galējais lēmums un tas nav vērsts pret pašvaldībām, bet gan tā ir prasība valdībai uzņemties atbildību par pastāvošo nevienlīdzīgo situāciju, ilgstoši neatrisinātām nozares problēmām un spēkā esošu normatīvo aktu neievērošanu. Tāpat arodbiedrība aicina vecākus būt saprotošiem un bērnus uz izglītības iestādēm šajā dienā nevest.

Ogres novada pašvaldības vadība ir pārrunājusi situāciju ar visām izglītības iestādēm novadā par dalību streikā. Mācību process izglītības iestādēs (skolās un pirmskolās) šajā dienā nenotiks. Ja vecākiem nav iespējas bērnu atstāt mājās, izglītības iestādē tiks nodrošināta bērna pieskatīšana, nodarbināšana un ēdināšana un par to atbild izglītības iestādes vadītājs. Neskaidrību gadījumā sazināties ar izglītības iestādēm vai Ogres novada Izglītības un sporta pārvaldi pa telefonu 29104936.

Ogres novada sociālais dienests informē, ka 27.novembrī no plkst.8.00 līdz 17.30 būs atvērts Ģimenes atbalsta dienas centrs. Bērni vecumā no 5 līdz 12 gadiem, kuri tajā dienā neapmeklēs izglītības iestādes, aicināti saturīgi pavadīt laiku Ģimenes atbalsta dienas centrā Meža pr.9, Ogrē, Grīvas pr. 4a, Ogrē, Liepu gatvē 12, Ciemupē, Bumbieru ielā 9, Ogresgalā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)