Banner 980x90

Ašeradens ar lielo pilsētu un Rīgas reģiona būvvalžu pārstāvjiem diskutēs par būvniecības normatīviem

Arvils Ašeradens/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Arvils Ašeradens/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) ceturtdien, 25.augustā, un piektdien, 26.augustā, tiksies ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju un Rīgas plānošanas reģiona būvvalžu pārstāvjiem, lai diskutētu par nepieciešamajiem pilnveidojumiem būvniecības normatīvajā regulējumā, informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Kā uzsver ministrijā, būvniecība ir viens no svarīgākajiem tautsaimniecības attīstības virzītājspēkiem, tāpēc liela nozīme ir videi, kādā būvuzņēmējiem jāstrādā un kam jāveicina to konkurētspēja un pakalpojumu eksports. EM kā par būvniecības nozari atbildīgā ministrija augstu vērtē sabiedrības, nozares pārstāvju un pašvaldību iesaistīšanos tiesiskā regulējuma pilnveidošanā līdz šim.

Tādēļ, lai kopīgiem spēkiem veicinātu būvniecības nozares un uzņēmējdarbības vides sakārtošanu ikvienā pašvaldībā un valstī kopumā, Ašeradens iniciējis tikšanos ar lielo pilsētu un galvaspilsētas būvvaldēm, lai diskutētu par nepieciešamajiem pilnveidojumiem būvniecības normatīvajā regulējumā.

"Manuprāt, šogad novērojamais kritums būvniecības nozarē nav attiecināms tikai uz Eiropas fondu finansējuma samazinājumu, tas ir attiecināms arī uz būvvalžu darba birokratizēšanos," atzīst Ašeradens.

Šodien sāktā konsultāciju cikla mērķis ir saprast, kas ir kavējošie jautājumi Būvniecības likumā, Ministru kabineta noteikumos un standartos, kā arī Būvniecības informācijas sistēmā, lai varam pilnveidot visas sistēmas efektīvam un kvalitatīvam darbam, teikts EM paziņojumā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)