Banner 980x90

Augustā svinēs Ogres pilsētas svētkus

Rīga, 4.jūn., LETA. 24.augustā un 25. augustā notiks Ogres pilsētas svētki 90 gadu jubilejas svinības "Ogre elpo", informē Ogres novada pašvaldība.

Svētku laikā vienlaikus darbosies trīs skatuves – viena, lielākā, būs kultūras centra laukumā, otra – skvērā un trešā – peldošā skatuve uz Ogres upes Krasta ielā. Katrai no tām svētku programmā būs sava loma.

Pilsētas svētki sāksies piektdien, 24.augustā ar renovētās ēkas "Pie zelta liepas" atklāšanu un uzvedumu "Zelta liepas stāsts", ko gatavo Ogres Tautas teātra režisors Jānis Kaijaks un kurā piedalīsies "Zelta liepas" ziedu laiku populāri latviešu mūziķi un dziedātāji. Uzvedums ieskandinās brīvdabas skatuvi skvērā.

Pirmās svētku dienas vakarā notiks koncerts uz peldošās skatuves Ogres upē, neizpaliks arī svētku uguņošana.

Uz lielās skatuves kultūras centra laukumā uzstāsies mūziķu grupa "Dagamba" un "Triānas Parks".

Svētku dienā darbosies arī restorānu zona, kas jau pagājušajos svētkos guva lielu piekrišanu.

Otrajā svētku dienā īpaša vieta būs ierādīta deviņiem Ogres novada pagastiem. Būs gadatirgus, bērnu zona, koncerti, sportiskās aktivitātes.

Arī šogad notiks Laivu parāde, kurā tiks aicināti piedalīties novada uzņēmumi, iestādes un organizācijas.

Kultūras centrā Vasaras dārzā norisināsies Uzņēmēju diena.

Svētku programmas izskaņā Ogres estrādē paredzēts koncerts "Leģendārā nakts Ogrē", kurā uzstāsies populāras latviešu mūziķu grupas.

Papildus pilsētas svētku programmai 23.augusta vakarā notiks Ogres pilsētas deviņdesmitgadei veltīts koncerts, kura moto ir "Zvaigžņu lietus Ogrē". Zvaigznes šajā gadījumā ir ogrēnieši – mūziķi, kuri šogad nominēti Lielajai Mūzikas balvai, un tie ir orķestra diriģenti Atvars Lakstīgala un Valdis Butāns un ģitārists Matīss Čudars. Šajā koncertā skanēs Skota Makalistera koncertsimfonija "Merkūrijs uz Mēness" orķestra "Rīga" izpildījumā.

23. augusta vakarā Vasaras dārzā Suntažu observatorijas uzstādītajā teleskopā interesenti varēs vērot zvaigžņu lietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)